Košarka

Šarić ipak nastupio, ali nije se proslavio, Šamanić krenuo u petorci

Branimir Korać • petak, 23.04.2021.
Šarić ipak nastupio, ali nije se proslavio, Šamanić krenuo u petorci

Noćas su u NBA ligi u akciji bili Dario Šarić i Luka Šamanić, ali nisu se proslavili nekim velikim učinkom. Šarićevi Sunsi općenito nisu briljirali dok su Šamanićevi Spursi lako slavili...

Phoenix Sunsi upisali su poraz 99:86 u gostima kod Boston Celticsa u susretu koji je bio među najlošijima koji su Sunsi odradili u napadačkoj fazi ove sezone. Trica 6/35 i 17 izgubljenih lopti, općenito skroman nastup Sunsa koji su inače bolji u tom segmentu.

Niti Celticsi nisu odradili napadački nešto posebno veliku utakmicu, ali vrlo dobar posao odradio je Kemba Walker koji je tako nadoknadio skroman učinak Jaysona Tatuma, ali i pomogao da Celticsi toliko ne osjete izostanak Jaylena Browna.

Walker je bio prvo ime susreta s 32 poena (5/11 trica), a Tatum je dodao 15 poena i 11 skokova, ali uz šut iz igre 3/17.

Dario Šarić bio je pod upitnikom za nastup, ipak je nastupio, ali za 11 minuta ubacio je tek dva poena (1/5 iz igre) uz dvije osvojene lopte. Chris Paul ubilježio je 22 poena, osam skokova i osam asistencija.

San Antonio Spursi lakoćom su svladali oslabljene Detroit Pistonse sa 106:91. Wayne Ellington, Jerami Grant, Cory Joseph, Rodney McGruder, Mason Plumlee, Dennis Smith Jr., Hamidou Diallo nedostajali su Pistonsima dok su Spursi bili bez DeMara DeRozana, Dejountea Murrayja i Pattyja Millsa.

Iskoristio je to za novi start u petorci Luka Šamanić koji je odradio 14 minuta i ubacio dva poena (1/4 iz igre) uz četiri skoka i dvije osvojene lopte.

Spursi su imali jednostavan posao, dominirali su susretom i na kraju glatko slavili uz 26 poena, osam asistencija i sedam skokova Derricka Whitea. 29 poena Josha Jacksona nije spasilo Pistonse.

Samoprozvani MVP Joel Embiid odigrao je dobru utakmicu protiv Bucksa, ali Sixersi su svejedno poraženi 124:117. Bucksi su imali više raspoloženih igrača, trojicu iznad 20 poena i izdržali su nalet Sixersa u završnici.

Giannis Antetokounmpo je upisao 27 poena i 16 skokova, Khris Middleton 24 poena i pet asistencija, a Bobby Portis 23 poena i pet skokova. Na drugoj strani Embiid se zaustavio na 24 poena.

Vratio se Anthony Davis, ali trebat će mu vremena za hvatanje forme. Protiv Dallasa je odradio prvo poluvrijeme, tu je upisao 17 minuta i ubacio četiri poena uz šut 2/10 te uhvatio četiri skoka. Dallas je na kraju ipak odnio pobjedu.

Ona je upisana kao i obično u velikoj mjeri zahvaljujući Luki Dončiću koji je ovdje upisao 30 poena, devet skokova i osam asistencija, a i ostali starteri bili su dvoznamenkasti.

NBA:
Boston Celtics - Phoenix Suns 99:86
San Antonio Spurs - Detroit Pistons 106:91
Orlando Magic - New Orleans Pelicans 100:135
Milwaukee Bucks - Philadelphia 76ers 124:117
Chicago Bulls - Charlotte Hornets 108:91
Dallas Mavericks - LA Lakers 115:110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.04.2021. u 10:13
    utah ce sigurno imati prije play offa br 1
    Obrisan korisnik