Tenis

Nadal i Tsitsipas očekivano u finalu Barcelone

Matej Kačan • subota, 24.04.2021.
Nadal i Tsitsipas očekivano u finalu Barcelone

ATP turnir na zemlji u Barceloni stigao je do svog završnog čina, a u finalu će sudjelovati dva prva nositelja. Stefanos Tsitsipas i Rafael Nadal opravdali su svoje statuse te su se lako u dva seta plasirali u finale...

Iako je tijekom tjedna gubio setove te je pokazivao neke naznake slabosti, Rafael Nadal ipak je u ključnim trenucima ATP turnira u Barceloni pokazao da je i dalje najbolji igrač svijeta na zemlji te je suvereno izborio finale kao prvi nositelj.

On je u polufinalu u dva seta lako svladao svog sunarodnjaka i šestog nositelja, Pabla Carreno-Bustu koji je u sat i pol tenisa došao do tek pet gemova. Završilo je 6:3 i 6:2 za Nadala koji će na putu do nove zemljane titule morati preko drugog nositelja koji je u sjajnoj formi.

Stefanos Tsitsipas u Barceloni još nije izgubio set, a tako je bilo i u polufinalu gdje je za sat i 23 minute deklasirao 11. nositelja Jannika Sinnera. Break u prvom setu i dva u drugom bili su dovoljni za 6:3 i 6:3 te veliko finale uz dva najbolja igrača na turniru.

ATP Barcelona, polufinale:
Stefanos Tsitsipas (Grčka, 2) - Jannik Sinner (Italija, 11) 6:3, 6:3
Rafael Nadal (Španjolska, 3) - Pablo Carreno-Busta (Španjolska, 6) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!