Nogomet

Krznar: 'Četiri boda prednosti su malo psihološko rasterećenje, ali nema opuštanja'

Branimir Korać • ponedjeljak, 26.04.2021.
Krznar: 'Četiri boda prednosti su malo psihološko rasterećenje, ali nema opuštanja'
Foto: Pixsell

Dinamo je rutinski i bez ikakvih problema slavio protiv Hajduka s 2:0. Već dugo Modri nisu ovako lako došli do bodova u susretu sa Splićanima...

Damir Krznar imao je razloga za zadovoljstvo. Dinamo je odigrao dobru utakmicu i mirno je stigao do pobjede protiv Hajduka. Niti jednom se nije činilo da bi se susret mogao zakomplicirati.

"Izuzetno teška utakmica, ali svaka će biti takva i zbog ritma i zbog nekakvog imperativa pobjede jer nam samo pobjede donose ono što priželjkujemo, a to je prvo mjesto i osvajanje još jedne titule. Hajduk se došao nadigravati s nama, vrlo otvorenog garda. Moram priznati da to našoj momčadi odgovara. U prvom poluvremenu bili smo izuzetno dobri u prelasku iz naše u njihovu polovicu, zaprijetili smo par puta vrlo ozbiljno. Igrali smo vrlo dinamično i brzo i Hajdukovi igrači nisu pronalazili rješenje. Na vrijeme smo zabili gol, potvrdili to s drugim golom. Ako ćemo malo cjepidlačiti, bilo je sitnih rupa, ali priveli smo to poluvrijeme kraju. U drugom smo naravno kontrolirali taj rezultat, pokušali sa što manje utroška energije završiti utakmicu. Nije nam pošlo za rukom doći do trećeg gola, ali zadovoljni smo i ovako."

Krznar priznaje kako Hajduk u ovom trenutku nema tu kvalitetu da bi mogao zaprijetiti Dinamu.

"Hajduk je isto u situaciji da mora ići na pobjedu i očekivali smo da će to i tražiti, u tom dijelu nisu nas iznenadili. Hajduk je respektabilan, ali u ovom trenutku nema tu moć da nas nešto jače ugrozi, prije svega radi naše kvalitete i s tim moramo biti zadovoljni."

Dinamu u prilog ide i to što je Osijek u ovom kolu ostao bez pobjede u Rijeci pa prednost Dinama sada iznosi četiri boda uz utakmicu manje.

"U sljedeću utakmicu ulazimo s četiri boda razlike i sigurno je da je to malo psihološko rasterećenje, ali nikako ne smije biti opuštanja. Mi i dalje moramo biti izuzetno ozbiljni i u svakoj utakmici tražiti isključivo pobjedu, postaviti se kao lideri i tako nastaviti do kraja prvenstva."

Dinamo je odradio dobru utakmicu iako je Krznar malo promiješao momčad, no svi su dobro reagirali.

"Sve pohvale i sve zahvale, ne samo igračima koji su ušli s klupe nego i onima koji su u ovoj rotaciji dobili priliku početi. Čestitam svim igračima na izuzetno dobroj igri i velikom trudu te svijesti da nikad ne znaš kada će doći tvojih pet minuta i da ih moraš iskoristiti. Imamo tu još dvojicu-trojicu igrača koji napeti čekaju svoju šansu i nadam se da će i oni uskoro dobiti šansu to i opravdati."

Nastavlja se u ritmu srijeda-subota pa Modri tako već u srijedu imaju novi izazov i to u polufinalu Kupa gdje će igrati protiv Gorice.

"Nema puno odmora, već za tri dana slijedi Kup, nova utakmica. Najsvečanije natjecanje u Hrvatskoj iz znanih razloga, u ovom natjecanju sudjeluje cijela Hrvatska, od onog najmanjeg kluba pa do najvećeg. Tako ćemo i pristupiti toj utakmici, kao svečanosti uz poštovanje prema protivniku i Kupu, tražeći i ovdje pobjedu i ulazak u finale."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!