Rukomet

Čupić: 'Ovih sedam dana će dobro doći da mlađi osjete reprezentaciju'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 26.04.2021.
Čupić: 'Ovih sedam dana će dobro doći da mlađi osjete reprezentaciju'
Foto: Pixsell

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se uoči čak tri susreta EHF Euro Kupa. Među starosjediocima u reprezentaciji, a koji su stigli na okupljanje, su David Mandić i Ivan Čupić...

Iza Davida Mandića je teško razdoblje, prebolio je koronavirus i to ne baš jednostavno, jedno vrijeme proveo je i u KB Dubrava. Srećom, oporavio se i sada je sve u redu.

"Sada sam spreman, ali bilo je jako teško, morao sam zvati hitnu pomoć koliko mi je loše bilo, dva-tri dana mi je bilo jako teško. Kasnije sam išao na preglede pluća i srca, sve je u redu. Sada se vraćam i polako dižem formu, a izbornik zna kakva je situacija sa mnom, zvao me je dok sam bio bolestan."

Mandić vidi dosta potencijala među igračima koji su pozvani na ovo okupljanje.

"Izbornik je zvao mlađu generaciju, želi isprobati te dečke prije Europskog prvenstva. Tu ima puno potencijala i sigurno će svi dobiti šansu u ovom tjednu. Nema puno vremena za uigravanje, brzo nam slijede utakmice. Bit ćre sve u redu, svi su ovdje spremni dati sve od sebe za reprezentaciju."

Najstariji član reprezentacije ovog tjedna bit će Ivan Čupić koji smatra kako je pravo vrijeme za isprobati neke druge igrače.

"Nakon neodlaska na Olimpijske igre stvorila se mogućnost da se nešto malo izmijeni, da vidimo neke nove igrače. Ovih sedam dana nije puno, ali bit će nekih utakmica pa da se mlađe igrače približi A reprezentaciji, da osjete i oni što znači biti dio toga. Nadam se lijepom tjednu i pobjedama."

Čupić je zadovoljan zbog ulaska u stožer Ivana Balića.

"Ivano i ja se znamo već 20 godina još i kao suigrači, bio je dio stožera i 2016. godine u Poljskoj i u Riju, sada je u malo drugačijoj ulozi. Međutim svaki kvalitetan igrač koji dođe u stožer može biti samo plus i vjerujem da smo dobili čovjeka više koji može pomoći."

Iako je već prošlo dosta vremena od kvalifikacija za Olimpijske igre, Čupić još nije prebolio neodlazak.

"Prebolio nisam, a ne znam ni kad ću. Šteta što ne idemo na tako veliko natjecanje što je san svakog sportaša, šteta za igrače, stožer i cijeli hrvatski rukomet. Moramo se što prije resetirati, okrenuti novu stranicu i gledati prema onom što dolazi. Trebamo već razmišljati o prvom mmjesecu i Europskom prvenstvu."

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!