Rukomet

Horvat: 'Tražimo igrače koji mogu igrati u dva smjera jer je to problem'

Mihaela Bradovski • utorak, 27.04.2021.
Horvat: 'Tražimo igrače koji mogu igrati u dva smjera jer je to problem'
Foto: Pixsell

Hrvatska rukometna reprezentacija sutra u Varaždinu igra susret EHF Euro kupa protiv Slovačke. Izbornik Horvat iskoristit će ovu priliku za isprobati dio igrača...

Već sam prvi popis kandidata dao je naslutiti kako će ovo okupljanje izborniku Horvatu poslužiti za ispobavanje dijela igrača koji možda ranije nisu bili tu ili ih duže vrijeme nije bilo.

"Želimo ući u novi ciklus i proširiti bazu, tražimo igrače koji mogu igrati u dva smjera jer smo ocijenili da nam je to bio veliki problem. Ovo okupljanje trebalo nam je poslužiti u tom smjeru. Na žalost neki otkazi i ozljede nas dosta remete u tome. Idemo s tom nekom idejom da primarno tražimo pivote da vidimo koliko mogu ispoštovati kriterije igranja u dva smjera. Očekujem da odigramo pravu i dobru utakmicu i da se protiv Slovaka već vidi ono što želimo u budućnosti", kaže Horvat.

Mlađim igračima trebat će vremena da pohvataju konce.

"Prvi trening je uvijek težak, igrači dolaze s puta, glave su raštrkane i misli lutaju te je teško suziti fokus, međutim dodirnuli smo neke stvari, imamo samo dva treninga do te utakmice i to je pogotovo ovim mladim igračima jako teško. Pokazali su volju i htijenje, a za nešto više trebat će i više vremena, no toga smo bili svjesni."

"Mladim igračima treba davati šansu, bazu moramo širiti. Mi imamo puno mladih i potentnih igrača i trebamo ih isprobavati. Ovo su idealni protivnici upravo za takve stvari. Ciljano smo dali slobodno onim glavnim igračima. Uz to što želimo provjerite i neke koji su već tu, želimo uvesti i te mlade da nauče kako se nosi dres reprezentacije."

Što se protivnika tiče, Slovačku vidi kao čvrstu reprezentaciju koja je sposobna stvoriti probleme.

"Slovaci su već duže vrijeme na okupu i sigurno imaju velike ambicije budući da je sljedeće prvenstvo kod njih. To je ozbiljna i organizirana ekipa s tvrdom 6-0 obranom, sigurno će biti velik izazov za ovu našu pomlađenu reprezentaciju."

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!