Nogomet

Harvey Barnes propušta Europsko prvenstvo zbog nove operacije

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 29.04.2021.
Harvey Barnes propušta Europsko prvenstvo zbog nove operacije

Krilni igrač engleskog prvoligaša Leicester Cityja i engleski reprezentativac Harvey Barnes propustit će ovogodišnje Europsko prvenstvo nakon što se nije do kraja oporavio od operacije koljena, rekao je menadžer Brendan Rodgers.

Harvey Barnes se ozlijedio na utakmici protiv Arsenala u veljači i u početku se procjenjivalo da će oporavak trajati oko šest tjedana.

No Rodgers je rekao da je 23-godišnjaku potrebna još jedna operacija zbog koje će propustiti ostatak sezone.

"Imali smo malih problema s Harveyem", rekao je Rodgers na konferenciji za novinare. "Upravo je podvrgnut drugoj, manjoj operaciji kako bi očistio dio oštećenja na koljenu. To će ga vjerojatno isključiti do kraja sezone, ali plan je proći kroz ovo i tada se vraća u predsezonu", dodao je trener Leicestera.

"Šteta što će propustiti Euro jer je bio apsolutno izvanredan. Nadali smo se da će se vratiti, ali ništa od toga. Najvažnije je izliječiti koljeno i spremiti ga za sljedeću sezonu."

Barnes, koji je za Englesku debitirao u listopadu, ove je sezone za Leicester zabio devet golova i upisao četiri asistencije u Premier League.

Leicester je trećeplasirana momčad prvenstva, zaostaje za drugoplasiranim Manchester Unitedom pet bodova pet kola prije kraja, a Rodgers je uvjeren da njegova momčad može nadoknaditi zaostatak.

"Posljednjih pet utakmica bit će uzbudljivo", rekao je. "Za Unitedom zaostajemo pet bodova, a isto toliko još imamo za odigrati. Naš fokus je usmjeren prema gore ... kako bismo završili na što višoj poziciji."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!