Nogomet

Manchester United ponizio Romu, Villarreal s malom prednosti na uzvrat

Mihaela Bradovski • četvrtak, 29.04.2021.
Manchester United ponizio Romu, Villarreal s malom prednosti na uzvrat

Odigrani su prvi susreti polufinala Europske lige i vjerojatno smo dobili prvog finalistu. Roma je teško stradala na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda. U drugom polufinalu između Villarreala i Arsenala sve je otvoreno i dalje...

Manchester United fantastičnim drugim poluvremenom doveo je Romu pred vrata ispadanja iz Europske lige. Rimljani su teško stradali na Old Traffordu s čak 6:2, a na odmoru je bilo 2:1 za goste.

Razlika u kvaliteti bila je itekako vidljiva, a treba priznati i kako Paulu Fonseci nije sve išlo željenim smjerom pa su tako u prvom poluvremenu igru morali napustiti Jordan Veretout, Pau Lopez i Leonardo Spinazzola.

United je poveo preko Brune Fernandesa već u devetoj minuti, no Roma je u prvom dijelu još izgledala solidno i napravila je preokret golovima Lorenza Pellegrina s 11 metara te Edina Džeke iz rijetkih dolazaka pred vrata domaćina.

U drugom dijelu potpuno drugačija slika, kao da su potpuno druge momčadi izašle na travnjak. Već u 48. minuti Edinson Cavani poravnao je na 2:2 i to je loše djelovalo na Rimljane.

Jednostavno se otvorilo i United je zabijao kako i kada je htio. Cavani, pa Fernandes s 11 metara, Pogba, Greenwood, brojač se zaustavio na šest lopti iza leđa rimskih vratara.

Pitanje prolaza je praktički riješeni teško je za povjerovati da Roma može zaprijetiti Manchester Unitedu.

Villarreal je izbacio Dinamo u četvrtfinalu i nada se prolazu u finale. Prvi susret protiv Arsenala u Villarrealu je bio izjednačen, domaćin je sjajno krenuo, imao i igrača više, ali nije izdržao i Arsenal je izborio rezultat koji mu daje više šanse.

U prvih pola sata Villarreal je stigao do prednosti 2:0 i to golovima onih koji rijetko pogađaju. Prvo je Manu Trigueros zabio za vodstvo, a onda je povisio Raul Albiol.

Početkom drugog dijela Arsenal ostaje s igračem manje nakon drugog žutog kartona Danija Ceballosa, ali Arsenal je unatoč tome stigao do kaznenog udarca i preko Nicolasa Pepea u 73. minuti stigao je do smanjenja zaostatka.

Od 80. minute i Villarreal je ostao bez isključenog Etiennea Capouea, ali rezultat se više nije mijenjao.

Europska liga, polufinale:
Manchester United - Roma 6:2
Villarreal - Arsenal 2:1

Europska liga, nokaut faza

polufinale - prve utakmice

Manchester United6:2Roma
Villarreal2:1Arsenal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!