Košarka

Šarićevi Sunsi slavili i preskočili Bojanov Jazz, Šamanić s klupe gledao Tatumov show

Matej Kačan • subota, 01.05.2021.
Šarićevi Sunsi slavili i preskočili Bojanov Jazz, Šamanić s klupe gledao Tatumov show

Hrvatski košarkaši sinoć su nastupili u jednom susretu koji je bio i međusobni dvoboj Šarićevih Sunsa i Bogdanovićevog Jazza, dok je Luka Šamanić imao najbolja mjesta u dvorani za gledanje simultanke Jaysona Tatuma...

Direktan dvoboj za vrh Zapada vodio se između dvije ekipe u kojima nastupaju hrvatski košarkaši, a nakon dugo vremena gledamo promjenu na samom vrhu. Dugo su Phoenix Sunsi stizali i dostizali Utah Jazz, a na kraju su ga prestigli pobjedom koja donosi i tie-breaker u slučaju istog omjera.

Naime, Sunsi imaju bolji međusobni omjer s Jazzom i do kraja regularnog dijela ovise sami o sebi. Ključna razlika je bila ljudstvo. Jazz je bio bez Mitchella i Conleyja, dok je Phoenix imao svoje zvijezde na raspolaganju pa je 121:100 očekivano.

Devin Booker poveo je svoju momčad s 31 poenom, iskoristivši tako činjenicu da nije bilo Mitchella, dok je Dario Šarić na povratku nakon tri utakmice pauze upisao 22 i pol minute s klupe za osam poena (3/4 iz igre, jedna trica, 1/2 bacanja) uz po skok, asistenciju i ukradenu loptu.

Kod Jazza je prvi strijelac bio Bojan Bogdanović koji je za 27 i pol minuta gađao 6711 iz igre i 2/6 za tricu uz 8/9 bacanja za 22 poena i četiri skoka.

Luka Šamanić je kod Spursa ostao na klupi, ali je zato imao najbolje mjesto u dvorani i priliku da gleda epski povratak Celticsa i sjajnu partiju Jaysona Tatuma. Spursi su protiv Bostona krenuli furiozno te su imali 39:16 nakon prve dionice.

Bilo je na semaforu i 32 poena prednosti za San Antonio, ali u drugom dijelu kreće Tatum koji će do kraja produžetka i 143:140 pobjede Bostona ubaciti okruglih 60 poena. Tatum je u 12 minuta četvrte i pet produžetka zabio čak 31 poen, od čega 21 u četvrtoj dionici. Jaylen Brown je dodao 17 poena, uključujući i tricu za pobjedu u produžetku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.05.2021. u 10:59
    bravo sunsi
    Obrisan korisnik