Nogomet

Krznar: 'Respektiramo suparnika, ali želimo tri boda'

gnkdinamo.hr, Matej Kačan • subota, 01.05.2021.
Krznar: 'Respektiramo suparnika, ali želimo tri boda'
Foto: Pixsell

Trener Dinama Damir Krznar najavio je susret svoje ekipe protiv Slaven Belupa. Dinamu su tu prijeko potrebna tri boda ako želi zadržati prednost nad Osijekom...

Nakon uspješno odrađenih obveza u Kupu, nogometaši Dinama se vraćaju HT Prvoj ligi gdje im u subotu slijedi susret sa Slaven belupom. Damir Krznar ističe važnost utakmice u borbi za naslov prvaka.

"Vraćamo fokus na naše, kako uvijek ističemo, najvažnije natjecanje Hrvatski Telekom Prvu ligu. U vrlo dobroj smo poziciji, imamo četiri boda prednosti u odnosu na najbližeg pratitelja, a imamo i utakmicu zaostatka. Ali, naravno, tu prednost treba održati, po mogućnosti i povećati. Prva sljedeća utakmica uvijek je najteža i najzahtjevnija, a to je u ovom trenutku ona protiv Slavena Belupa. Respektiramo koprivničku momčad, pomrsila je račune u ovom prvenstvu i nama i drugima tako da smo iznimno oprezni, ali ujedno i odlučni završiti utakmicu na najbolji način, s tri boda", kazao je trener Dinama.

Dinamo se jako dobro poznaje sa Slavenom jer će mu ovo biti peti susret protiv Koprivničana i Modri su već pokazali da imaju recept za uvjerljivo svladati čvrstu Stipićevu momčad.

"Jasno je da tu nema velikih nepoznanica, te dvije utakmice apsolvirali smo na najbolji način što je ujedno i temelj na kojem gradimo samopouzdanje i vjeru da i ovaj put možemo do željenog cilja. No, s obzirom na ritam i činjenicu da nam je svaka utakmica odlučujuća i psihološki dosta teška, jasno je da je pred nama zahtjevan zadatak."

Zadatak sigurno neće biti lak jer Slaven se pokazao kao iznimno tvrd orah za sve suparnike.

" Slaven Belupo vrlo je dobro organizirana momčad, osobito u defenzivi. Imaju fantastičan blok s petoricom igrača uz vrlo dobar trojac u veznom redu koji je i motor cijelog sastava. Tu je i napadački dvojac koji jako dobro u startu sprečava organizaciju suparničkog napada. Momčad su za svaki respekt, imaju snage pružiti veliki otpor i sigurno ćemo vrlo ozbiljno i studiozno pristupiti Slavenu i krenuti punom snagom."

Problem kod Dinama je izostanak oba napadača, neće biti ni Petkovića ni Gavranovića, dok Slavenu nedostaje Ivan Krstanović.

"I njima i nama nedostaju igrači koji su iznimno važni u završnici akcija. Najveći je problem, dakako, što će nam izostati i Petković kao i nedovoljno oporavljeni Mario Gavranović, ali mislim da imamo rješenje i za tu situaciju. Jedva čekam utakmicu da vidimo kako će funkcionirati to što smo pripremili. Izostat će, dakle, Petković i Franjić zbog žutih kartona kao i ozlijeđeni Gavranović i Sadegh Moharrami, a svi ostali su spremni, zdravi, odmorni i raspoloženi", zaključio je Krznar.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!