Košarka

Hvatanje forme za Acu i Brazil: Anderson Varejao se nakon četiri godine vraća u NBA

Matej Kačan • subota, 01.05.2021.
Hvatanje forme za Acu i Brazil: Anderson Varejao se nakon četiri godine vraća u NBA

Ususret Olimpijskim igrama u Tokiju i kvalifikacijskom turniru za iste, brazilski iskusni centar Anderson Varejao će formu hvatati u Cleveland Cavaliersima...

Brazilski veteran Anderson Varejao vraća se u NBA ligu nakon više od četiri godine izbivanja. Centar se vraća u svoj američki dom te će do kraja sezone 2020/21 igrati za svoje Cleveland Cavalierse u kojima je proveo 12 godine, od 2004. do 2016.

Svoj posljednji NBA nastup Varejao je imao 2017. godine kad je igrao za Golden State Warriorse, a nakon toga se vratio u rodni Brazil gdje je nastupao za Flamengo. U svojoj NBA karijeri Varejao je poznat po tome što je u sezoni 2015/16 igrao za oba finalista.

Sezonu je počeo u Cleveland Cavaliersima, a završio je u Warriorsima koji su tad prosuli 3-1 vodstvo. Ipak, Varejao je prsten uzeo sljedeće sezone kad je krenuo u sezonu u Warriorsima te je otpušten u veljači 2017., ali mu je momčad na kraju sezone ponudila prsten, koji je i prihvatio.

Od 2019. je bez kluba, a igranje za Cavalierse će mu pomoći u hvatanju forme pred kvalifikacijski turnir za OI u Tokiju gdje bi, ako se pojavi, mogao biti od velike veteranske pomoći za izbornika Acu Petrovića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!