Nogomet

Krznar: 'Stvorili smo si komfornu situaciju, posve rasterećeni idemo u Split'

gnkdinamo.hr, Matej Kačan • srijeda, 05.05.2021.
Krznar: 'Stvorili smo si komfornu situaciju, posve rasterećeni idemo u Split'
Foto: Pixsell

Trener Dinama Damir Krznar najavio je susret svoje ekipe protiv Hajduka u najvećoj utakmici hrvatskog nogometa. Krznar najavljuje kompletan i opušten Dinamo...

Dinamo čeka posljednji zaostali susret u HT Prvoj ligi u kojoj se sezona bliži kraju. Modri su pred novim naslovom prvaka, imaju komfornu situaciju i u Splitu će tražiti pobjedu te nastavak dobrog niza. Trener Damir Krzanr ovako je najavio susret:

"Stvorili smo si relativno komfornu situaciju prije gostovanja u Splitu, imamo šest bodova prednosti i to nam je dobar psihološki poticaj. Idemo u Split posve rasterećeni, ali s velikom željom i voljom da već tamo prvenstvo učinimo izvjesnim", poručio je Krznar.

Dinamo će imati i više opcija u sastavu jer su se napokon oporavili i napadači pa Modri s punim snagama mogu krenuti na Poljud u nadi da do kraja riješe prvenstvo i opušteno igraju do kraja.

"Svi su nam igrači na raspolaganju osim već dulje vrijeme ozlijeđenoga Sadegha Moharramija kojeg ćemo dozirati i možda mu dati priliku tek u zadnjim dvjema utakmicama. Tu je još i Mario Gavranović kod kojeg još dvojimo hoće li kandidirati ili ne. Svi drugi su željni, zdravi i raspoloženi."

Hajduk je protiv Osijeka i Dinama bio inertan i zatvoren, a onda je protiv Rijeke oduševio napadačkim pristupom i pobjedom 3:2. Ne zna se zato kakav Hajduk se može očekivati u ovom susretu.

"To sigurno neće biti ista utakmica kao ona u Zagrebu prije nekoliko dana. Hajduk je protiv Rijeke pružio iznimno dobru igru i s tom pobjedom reaktivirao svoju kandidaturu za jedno od mjesta koje vodi u Europi. Sigurno će im stoga i motiv biti na najvišoj razini. Očekujem dobru, atraktivnu i zanimljivu utakmicu. Veseli me što Hajduku igra samo pobjeda i što ćemo ući u pravu sportsku bitku gdje obje momčadi nastoje doći do bodova. Već samim time očekujem atraktivnu utakmicu."

Dinamo u posljednjim derbijima na Poljudu igra jako dobro, u posljednja četiri susreta je ostvario tri pobjede i učinit će sve da se tako dobra forma i nastavi.

"Ipak se ne volim loviti za brojke i tradiciju jer svaka je utakmica posebna, svaka je priča za sebe. Gledamo samo ovu sljedeću, a ne ono što je prošlo. Uvijek moramo pružiti maksimum protiv koga god igramo. Zasad to i pružamo, to nam donosi i dobre rezultate i nadam se da će tako biti i u srijedu."

Hajduk dosta često mijenja trenere pa to često otežava pripremu utakmice, ali je Paolo Tramezzani već neko vrijeme na Poljudu, ovo će mu biti treći susret s Dinamom pa ga Krznar i stožer dobro poznaju.

" U samoj pripremi utakmice to dosta znači, osobito u trenucima kad novi trener tek dolazi u klub. S obzirom na kolegu Tramezzanija koji je već neko izvjesno vrijeme u Hajduku, uspjeli smo naći njihove dobre i eventualne slabije točke, vjerujem da smo se uspjeli dobro pripremiti za njih. Imali su i oni novosti i specifičnosti u utakmici protiv Rijeke. Sve smo to razmotrili i mogu čak reći da očekujem sličan sastav i sličan stil igre kao u toj utakmici protiv Rijeke jer su, na kraju, tim načinom došli do dobrog rezultata", istaknuo je Krznar.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!