Košarka

Zaragoza i Karsiyaka prvi polufinalisti Fibine Lige prvaka

Branimir Korać • četvrtak, 06.05.2021.
Zaragoza i Karsiyaka prvi polufinalisti Fibine Lige prvaka
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Završni turnir Fibine Lige prvaka igra se u Nižnji Novgorodu, a domaćin završniog turnira oprostio se već u četvrtfinalu. Prolaz u polufinale izborili su Zaragoza i Karsiyaka...

Nižnji Novgorod s visokim ambicijama dočekao je završni turnir Lige prvaka, uzeo je i domaćinstvo, ali izgubio je već u prvom susretu. U četvrtfinalu je išao na Zaragozu i upisao poraz.

Domaćin nije izdržao pritisak, jako loše je otvorio drugo poluvrijeme i tu se Zaragoza odvojila te otišla do pobjede.

Sjajnu utakmicu odigrao je Dylan Ennis koji je ubacio 26 poena uz pet skokova, a Elias Harris upisao je 17 poena. Kod Novgoroda Andrej Voroncevič završio je sa 17 poena dok je Sergej Toporov dodao 15 poena i pet skokova.

Odično drugo poluvrijeme odradila je i Karsiyaka koja je igrala protiv Nymburka. Česi su imali prednost na poluvremenu, međutim Karsiyaka je u nastavku susreta napravila preokret i otišla do pobjede.

Predvodili su je Amath M'Baye s 20 poena i pet skokova, Sek Henry s 19 poena i pet skokova te Raymar Morgan koji je dodao 18 poena i 16 skokova. Kod Nymburka Hayden Dalton ubacio je 14 poena uz sedam skokova, Vojtech Hruban 12 pioena, a Stephen Zimmerman 11 poena uz deset skokova.

U preostala dva četvrtfinala sastaju se Tenerife i Strasbourg te Hapoel Holon i San Pablo Burgos.

FIBA Liga prvaka, četvrtfinale:
Nižnji Novgorod - Zaragoza 76:86
Nymburk - Pinar Karsiyaka 73:84

FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!