Rukomet

Još jedan Hrvat u Leipzigu, Mamiću i Iviću pridružio se Jotić

Branimir Korać • ponedjeljak, 10.05.2021.
Još jedan Hrvat u Leipzigu, Mamiću i Iviću pridružio se Jotić
Foto: Pixsell

Hrvatska kolonija u Bundesligi je povećana. Leipzig je potvrdio dolazak Lovre Jotića iz Vardara što znači da će u dresu Leipziga igrati trojica Hrvata...

Leipzig nastavlja slagati momčad za sljedeću sezonu. Prije nekog vremena potvrđen je dolazak Šime Ivića iz Erlangena, Marko Mamić nedavno je produžio ugovor, a sada je potvrđen i dolazak Lovre Jotića iz Vardara.

Jotić je stavio potpis na jednogodišnji ugovor uz mogućnost produženja na još jednu sezonu te je ukupno četvrto pojačanje za sljedeću sezonu. Uz njega i već spomenutog Ivića, stigli su i Simon Ernst i Oskar Sunnefeldt.

Jotić je prošle sezone bio najbolji razigravač SEHA lige te sa 68 golova iz 15 utakmica bio je drugi strijelac. U Ligi prvaka ove sezone zabio je 40 golova.

"Jako sam sretan što sam novi član Leipzigove rukometne obitelji. Prelaskom u SC DHfK dobivam priliku igrati u najboljoj ligi u Europi. Ovo je novi izazov kojem se jako radujem. U posljednjih nekoliko godina imao sam dovoljno sreće da sam mogao igrati s nekim igračima iz ove momčadi Leipziga, poput Marka Mamića, Patricka Wiesmacha ili Martina Larsena. Rekli su mi puno pozitivnih stvari o klubu. Već sam proveo nekoliko dana u Leipzigu kako bih obavio liječnički pregled. Grad je zaista jako lijep i nije ni čudo što ljudi Leipzig nazivaju i malim Parizom", istaknuo je Jotić i dodao:.

"Uvijek imam visoke ciljeve i stvarno bih volio doći do prvih pet u njemačkoj Bundesligi sa SC DHfK. Najviše bih volio igrati pred prepunom arenom u Leipzigu, zaista se radujem tome i nadam se da će se situacija s koronavirusom popraviti i da će gledatelji uskoro moći ponovno prisustvovati u dvoranama."

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!