Tenis

Swiatek izborila finale Rima protiv Pliškove

Matej Kačan • subota, 15.05.2021.
Swiatek izborila finale Rima protiv Pliškove

Druga finalistica jakog WTA turnira u Rimu očekivano je postala Iga Swiatek. Poljakinja je u polufinalu opravdala status favoritkinje te je u dva seta nadvisila Cori Gauff...

Poljska tenisačica Iga Swiatek upisala je i drugu pobjedu u istom danu na WTA turniru u Rimu te je osigurala finale u kojem će igrati protiv Karoline Pliškove koja je u polufinalu nadvisila Petru Martić.

Nakon slavlja nad Elinom Svitolinom, Swiatek je svladala i američku senzaciju Cori Gauff koja je do polufinala stigla nakon što joj je po osvojenom prvom setu meč predala prva tenisačica svijeta, Australka Ashleigh Barty.

Gauff je u prvom setu pružila jako dobar otpor te je uspjela nadoknaditi rani break Swiatek koja je povela s 3.1, a onda i 4:2. Vratila se Amerikanka na 4:4 te je odvela set u tie-break, ali tamo kreće jako loše i Poljakinja brzo odlazi na 6:1 sa šest uzastopnih poena i set uzima sa 7:3.

U drugom setu ipak ponešto lakši posao za Swiatek. Napravila je break za 3:1, a onda i za 5:1 pa si je ovaj put mogla priuštiti izgubljen servis za 5:2. Ipak je na svom prvom servisu za meč napravila 40:0 te je iskoristila treću meč loptu za pobjedu i finale.

WTA Rim, polufinale:
Igra Swiatek (Poljska, 15) - Cori Gauff (SAD) 7:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!