Košarka

Bryant, Duncan i Garnett i službeno primljeni u Kuću slavnih

Matej Kačan • nedjelja, 16.05.2021.
Bryant, Duncan i Garnett i službeno primljeni u Kuću slavnih

U emocijama prepunoj ceremoniji u Springfieldu, u košarkašku Kuću slavnih primljena je generacija 2020. koju predvode Tim Duncan, Kevin Garnett i posthumno Kobe Bryant...

U Košarkašku Kuću slavnih u Springfieldu primljena je klasa 2020. koja je imala ceremoniju odgođenu zbog koronavirusa. Listu od devet imena predvode tri NBA legende i ikone lige na ulasku u 21. stoljeće, Kevin Garnett, Tim Duncan i tragično preminuli Kobe Bryant.

Ceremonija je zbog Kobeja bila posebno emocionalno nabijena, a emocije su dosegle vrhunac kad su njegova supruga Vanessa Bryant i najbolji košarkaš u povijesti, Bryantov uzor i košarkaški "stariji brat" Michael Jordan stigli na binu i posthumno uveli legendu Lakersa u košarkašku besmrtnost.

"Sigurna sam da se trenutno smije u raju jer ću ga hvaliti u javnosti. Nikad više neće biti nikog poput Kobeja, bio je jedinstven, poseban. Bio je skroman van terena, ali veći od života", kazala je, između ostalog, Vanessa.

Uz trojac NBA legendi, u Kuću slavnih su ušli i trofejni NCAA trener Kim Mulkey, dvostruki NBA prvak kao trener Rocketsa Rudy Tomjanovich, legendarne košarkašice Tamika Catchings i Barbara Stevens te NCAA trener Eddie Sutton te dugogodišnji tajnik Fibe Patrick Baumann.

Garnett je u svom govoru istaknuo koliko cijeni Duncana, svog dugogodišnjeg rivala na istoj poziciji krilnog centra: "Čast je ući u Kuću s tobom, brate. S tobom i Kobejom", kazao je Garnett.

Peterostruki prvak Duncan je priznao kako je ova prigoda učinila da bude najnervozniji u životu: "Prošao sam finala, sedme utakmice, ali je ovo službeno najnervozniji što sam bio u životu. Cijeli dan šetam po sobi, vidjet ćemo što će ispasti", kazao je Duncan na početku govora.

Duncan, Garnett i Bryantsu među sobom podijelili i osvojili 11 NBA naslova, četiri MVP naslova i 46 All-Star nastupa, a sudjelovali su u deset NBA naslova od 12 mogućih koliko ih je podijeljeno od 1999. do 2010.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!