Košarka

Zakuhalo se između Splita i Cibone: 'Cibona radi bez imalo razmišljanja o humanom aspektu'

Matej Kačan • ponedjeljak, 17.05.2021.
Zakuhalo se između Splita i Cibone: 'Cibona radi bez imalo razmišljanja o humanom aspektu'
Foto: Pixsell

Dan prije početka polufinalne serije HT Premijer lige između Splita i Cibone, dobrano se zakuhalo na relaciji ova dva kluba. Splićani su Cibonu prozvali za manjak sluha u pretrpanom rasporedu za Žute...

Polufinalna serija HT Premijer lige između Splita i Cibone u kojoj mnogo toga ovisi za jednu i drugu ekipu je dobila svoj dodatni začin. Naime, dan prije prve utakmice su iz Splita prozvali suparnika za manjak sluha i fleksibilnosti u pretrpanom rasporedu.

Split 20. svibnja igra majstoricu za ostanak u ABA ligi protiv Sparsa, a po rasporedu bi druga utakmica polufinala bila samo dan kasnije. Žuti su tražili odgodu na 22. svibnja, a Cibona je to odbila, što je izazvalo burnu reakciju kluba s Gripa:

"Direktor Cibone Domagoj Čavlović nije želio ni čuti za bilo kakvu odgodu, pravdao se da tako traže sportski direktor Marin Rozić i trener Vladimir Jovanović i da se on ne može posvađati s njima zbog ustupka Splitu. Isti taj Čavlović mjesecima se na sastancima ABA lige žalio na tretman kod hrvatskih klubova zbog kojih je morao igrati utakmice dan za dan i slično i sada se njegov klub postavio na isti način. Želimo vjerovati da to nije stav Cibone, velikog kluba, već sitničavi potez pojedinaca, koji više govori o njima samima", poručili su, između ostalog, iz Splita.

Svoju izjavu u priopćenju dao je i predsjednik Uprave splitskog kluba Edo Blažević:

"Cibona radi po svome, bez imalo razmišljanja o sportskom i humanom aspektu, nije ih briga za naporni dio sezone, njihov cilj je da mi iz autobusa istrčimo na parket i da se domognu pobjede. Mi smo se nekim rezultatima doveli u ovu situaciju, ali sport nam je uvijek bio na prvom mjestu. Ovo nema veze s ničim, gospoda iz Cibone mogu se zasramiti zbog svog nekorektnog postupka. Na ovaj način ismijavaju se s cijelom hrvatskom košarkom, umanjili su vrijednost prvenstva Hrvatske. Ovdje je riječ o pomicanju termina za 24 sata, a ne o nekim našim nerealnim traženjima", kazao je Blažević.

Cibona je i odgovorila na svojim službenim stranicama, a u priopćenju se navodi kako je split već tražio ustupke na koje je Cibona pristala, dok na novi više nije htjela.

"Način na koji su se iz Košarkaškog kluba Split obrušili na Cibonu ne sagledavajući pritom činjenice i ne iskazujući ni trunku poštovanja prema ustupcima koje smo im dosad iskazali, govori samo o kulturi ljudi koji u tom klubu donose odluke", naveli su, a prozvani Domagoj Čavlović također je dao izjavu:

"Krajem prošle sezone sam bio najveći zagovornik i kroz razgovore s drugim klubovima, kao tada predsjedavajući, sam napravio sve da Split uđe u 1. ABA ligu bez ikakvih kvalifikacija. Prema tome, mogu reći da sam zaslužniji od direktora Blaževića što su uopće ušli u elitni rang ABA lige. Ne sjećam se da su plakali kad su s utakmice sa Zadrom u prvenstvu Hrvatske putovali cijelu noć do Beograda što je duplo duži put, i tamo igrali zadnju utakmicu ABA lige koja bi im značila ostanak da su pobijedili. Tad im nije smetalo da igraju sa Zadrom, a sad im ovo smeta", poručio je Čavlović.

Sve u svemu, jako čudna situacija i prozivanje, a ostaje za vidjeti hoće li se uzavrele strasti prebaciti i na sam parket u utorak.

FOTO: Tomislav Miletić/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!