Košarka

Sesar: 'Kad igraš bez dva centra je poraz prihvatljiv, ali nikad nisam zadovoljan porazom'

Matej Kačan • utorak, 18.05.2021.
Sesar: 'Kad igraš bez dva centra je poraz prihvatljiv, ali nikad nisam zadovoljan porazom'

Josip Sesar i Marko Baković dali su izjave nakon poraza Gorice u Zadru u prvom polufinalnom susretu, a obojica su poručila da je usprkos izostancima u reketu Gorica morala bolje u prvom poluvremenu...

U gostujućem taboru nakon prve utakmice polufinala u Zadru ipak nije bilo mnogo zadovoljstva. Ekipa Josipa Sesara u prvom je poluvremenu otpuhana s terena Krešine dvorane, a tek je u drugom ublažila poraz nakon opuštanja Zadra.

No, Josip Sesar i njegova ekipa svoj su cilj plasmanom u polufinale postigli, a za nešto više je ipak izostanak oba teška centra bio prevelik hendikep. Vidjelo se to i na parketu, Chinanu Onuaku dominirao je reketom gostiju.

"Mogu biti zadovoljan jedino s drugim poluvremenom. U prvom smo bili jako loši, povukli smo se i Zadar nas je izbacio na nekih devet-deset metara. Igračima sam rekao u svlačionici da nema veze ako izgubimo 25 ili 50 razlike, ali da moramo izgledati puno bolje u drugom poluvremenu. Kasnije su dečki odigrali s puno više samopouzdanja, otvarali smo te šuteve u kutu odakle Zadar inače puno pomaže. S time mogu biti zadovoljan. Kad igraš bez dvije petice, onda ovakav poraz moraš uzeti kao nešto prihvatljivo, ali ja s porazom nikad ne mogu biti zadovoljan" poručio je Sesar, prenosi službeni KK Zadar.

Gorici je drugo poluvrijeme put ako želi u četvrtak na svom terenu izboriti majstoricu i novu šansu za iznenađenje, a u izostanku drugih opcija jedan od glavnih visokih igrača je Marko Baković koji se također osvrnuo na izostanke:

"Pa mi sad imamo veliki problem s rosterom po pitanju visokih igrača i to je Zadar u prvom poluvremenu maksimalno iskoristio. Oni su nas opteretili na skoku i u unutarnjoj igri. Zadar se jednostavno odvojio na udobnu razliku dok smo mi u drugom poluvremenu digli agresivnost i malo uljepšali rezultat. Drugo poluvrijeme smo puno bolje odigrali, ima nekih stvari gdje smo mogli bolje reagirati u prvom poluvremenu. Bar smo se dobro potukli", ocijenio je Baković.

FOTO: KK Zadar/Šime Zelić

Premijer liga

1Zadar 302+534
2Split 275+444
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2012+199
5Dinamo Zagreb 1913+208
6Zabok 1715+35
7Dubrava 1419-93
8Dubrovnik 1418-56
9Šibenka 1319-46
10Alkar 923-161
11DepoLink Škrljevo 725-337
12Bosco 131-852

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!