Tenis

Petra Martić bez problema preko Gračeve do drugog kola u Parmi

Branimir Korać • utorak, 18.05.2021.
Petra Martić bez problema preko Gračeve do drugog kola u Parmi

Petra Martić prošla je u drugo kolo WTA turnira u Parmi. Na startu je u dva seta bila bolja od Ruskinje Varvare Gračeve...

Petra Martić nastavlja s odličnim igrama u Italiji. Nakon što je u Rimu došla do polufinala, dobro je krenula i u Parmi gdje je na startu svladala Varvaru Gračevu.

Ruskinja je 89. igračica svijeta i ovo joj je već treći dvoboj protiv Martić i treći poraz bez osvojenog seta. Prošle godine susrele su se u Pragu i na US Openu te je hrvatska tenisačica bila uspješnija na oba turnira.

U Parmi je Martić slavila za sat i 20 minuta te samo nastavila u dobrom ritmu iz Rima što je jako dobra vijest uoči Roland Garrosa.

Prvi set dobila je breakom sredinom seta, na kraju je Gračeva imala 15:40 kod 5:4, ali Martić se uspjela izvući i osvojiti prvi set.

U drugom setu Petra je odmah napravila break, imala je Gračeva kod 3:2 dvije break lopte koje ponovno nije iskoristila i novim breakom u sljedećem gemu, Martić je definitivno riješila pitanje pobjednika.

Petra je tako bez većih problema došla do drugog kola gdje tek čeka protivnicu. To će biti bolja iz meča Gatto-Monticone i Samsonove.

WTA Parma, prvo kolo:
Petra Martić (Hrvatska, 2) - Varvara Gračeva (Rusija) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!