Nogomet

Adrian Leon Barišić potpisao prvi profesionalni ugovor s Osijekom

Sportnet • srijeda, 19.05.2021.
Adrian Leon Barišić potpisao prvi profesionalni ugovor s Osijekom

Nakon što je debitirao u prvoj momčadi, Adrian Leon Barišić potpisao je prvi profesionalni ugovor s NK Osijek koji će trajati do 2025. godine...

Adrian Leon Barišić, 19-godišnji središnji branič, u srijedu je potpisao prvi profesionalni ugovor s NK Osijek. Klupski menadžer Nenad Bjelica iskazao je zadovoljstvo što je daroviti branič odlučio svoj nogometni razvoj u iduće četiri godine povjeriti Bijelo-plavima. Adrian Leon Barišić rođen je u Stuttgartu 2001. godine, a 2002. se preselio u Split gdje je s pet godina počela njegova nogometna priča. Bio je u Hajduku, Dinamu i Splitu, pa u ljeto 2018. kao ulazni junior došao u Gradski vrt ostvariti svoje nogometne snove.

"Ovo je najveći dan u mojoj dosadašnjoj karijeri. Koristim priliku da se još jednom zahvalim cijelom stručnom stožeru na čelu s gospodinom Nenadom Bjelicom, kao i Upravi kluba, što su prepoznali kakvu perspektivu imam u budućnosti i ponudili mi četverogodišnji ugovor. Zadovoljan sam i ponosan na taj cijeli put, hvala trenerima u B momčadi i školi nogometa koji su mi pomogli da dođem do ove razine i potpišem prvi profesionalni ugovor."

Adrian Leon Barišić je i mladi reprezentativac BiH, ali i velika perspektiva kada je riječ o zadnjoj liniji Bijelo-plavih.

"Na početku sezone svi su mi govorili da je ovo jedna od važnijih sezona u mojoj karijeri da se nametnem pri prvoj momčadi, trenirao sam iz dana u dan, vjerovao da imam kvalitetu i da će se to jednog dana pokazati i zbog toga sam jako sretan i ponosan. Ovo je rezultat i uspjeh ne samo mog rada već i cijele moje obitelji koja je bila uz mene otkad sam krenuo trenirati s pet godina."

Ove sezone već je iskusio kakav je osjećaj zaigrati za prvu momčad Osijeka te je ostavio itekako dobar dojam.

"Te dvije utakmice su mi puno pomogle jer sam uvidio kakav je intenzitet u Prvoj HNL i koliko se razlikuje od razine na kojoj sam prije toga igrao. Odmah sam vidio na čemu moram raditi, a u čemu sam kvalitetan. Dvije utakmice koje sam dobio do sada su veliko iskustvo i mislim da s njima mogu ići samo na bolje."

Zadovoljstvo što je NK Osijek riješio pitanje budućnosti na poziciji središnjeg braniča iskazao je i Nenad Bjelica.

"Adrian je izdanak naše škole, ove godine je nastupao za B momčad s već nekoliko zapaženih nastupa i za prvu momčad. Vrlo smo sretni što smo igrača iz naše škole potpisali na duži period, sigurni smo da će dobre igre iz B momčadi pokazivati i u prvoj momčadi. Barišić postaje standardni član prve momčadi i u svim je planovima za iduću sezonu, jedan od četiri ili pet stopera koji će biti na raspolaganju. Nadamo se da će ga poslužiti zdravlje i da će se razvijati kako se razvijao u ovoj sezoni. Važno je čestitati i svim njegovim trenerima u B momčadi i svim ostalima koji su radili s njim prije ovog potpisa ugovora. Uz njihovu potporu došao je do ove razine, a mi ćemo se potruditi da ga još poboljšamo, odnosno da će s dobivanjem iskustva iz dana i dan biti još bolji."

AUTOR: NK Osijek

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!