Nogomet

Škorić: 'Imam dobar predosjećaj, ne mislim da je obrana problem'

hns.family, Matej Kačan • srijeda, 26.05.2021.
Škorić: 'Imam dobar predosjećaj, ne mislim da je obrana problem'
Foto: Pixsell

Stoper Osijeka Mile Škorić stigao je na okupljanje reprezentacije u Rovinj te je prokomentirao atmosferu u ekipi, ali i sumnje u obranu nakon dvije slabije godine...

Jedan od onih koji su se na okupljanju reprezentacije pojavili prvi je stoper Osijeka Mile Škorić. Osječki kapetan je prezadovoljan i presretan što je mogao doći na ovo okupljanje na kojem je naboj pozitivan.

"Osjećaj je fantastičan, kao i uvijek kad se okupi reprezentacija. Još nismo kompletni, ali jedva čekamo da se skupimo. Travnjak je fantastičan, tu sam bio s Osijekom i na pripremama, sad je još i bolji."

Osijek se dugo borio s Dinamom u utrci za naslov, sezona je bila naporna, ali Škorić je u fizički dobrom stanju.

"Osobno sam dobro, nisam imao problema s ozljedama osim pokoje sitnije, ali to je u redu. Koliko vidim, i ostali su u dobrom stanju, nema težih ozljeda i mislim da će svi biti spremni za EURO. borba i sezona je bila duga, ali je ostalo još svježine."

Atmosfera je dobra i stoper Osijeka misli da Hrvatska može daleko.

"Kad god sam tu osjećam se zadovoljno i presretno, nema ljepšeg osjećaja. Suigračima čestitam na velikim stvarima, svi znamo koliko je hrvatska reprezentacija jaka. Imam dobar predosjećaj, iako neće biti lako. Na Euru nema lakih utakmica, ali vjerujem u nas i da možemo daleko."

Škorić je na pripreme i na popis upao kao zamjena za Filipa Uremovića kojeg muči ozljeda i ne zna se hoće li moći na EURO. Ako ozdravi, Škorić bi mogao postati višak. No, Škorić na Filipa ne gleda kao na konkurenciju.

"Ne gledam to tako, Filipu želim brz oporavak. Znao sam i prije da sam alternativa, sad sam tu. Nažalost sam tu zbog njegove ozljede, ali sam tu i radim te treniram. Uvijek sam tu kad god treba uskočiti, želim tu biti što duže. "

Škorić je obrambeni igrač, a to je linija momčadi u kojoj je Hrvatska imala najviše problema nakon SP. Liga nacija donosila je utakmice s mnogo primljenih golova, ali Škorić ne vidi problem koji se ne može riješiti.

"Svako natjecanje je za sebe, novi početak. Dejan, Vida, Duje su odlični igrači, puni iskustva i neće biti problema s obrambene strane", uvjeren je Škorić koji je dodao i da mu je drago što se stožeru priključio nekadašnji stoper Vedran Ćorluka.

AUTOR: HNS

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!