Košarka

Zvezda u punom Pioniru do ABA naslova

HINA, Matej Kačan • petak, 28.05.2021.
Zvezda u punom Pioniru do ABA naslova

Pobjedom u majstorici pred punim Pionirom, košarkaši Crvene zvezde stigli su do 3-2 pobjede u finalnoj seriji ABA lige te su osigurali svoj peti naslov u regionalnom natjecanju...

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su naslov prvaka regionalne ABA lige, nakon što su u finalnoj seriji s 3-2 u pobjedama svladali Budućnost. U odlučujućoj petoj utakmici u gotovo punoj dvorani u Beogradu Crvena zvezda je pobijedila sa 67:60 (15:14, 18:14, 20:21, 14:11).

Bila je to jako čvrsta utakmica gdje se nitko nije odvajao, a zvezda je većinu susreta provela u vodstvu od četiri do šest poena razlike. No, budućnost nije uspjela pronaći ritam u napadu usprkos tome što se do završnice držala u egalu.

Na kraju su ključne trice zabili Marko Simonović te Jordan Loyd, a ispod koša je ključne poene zabijao Landry Nnoko i taj je trojac povukao momčad Dejana Radonjića do pobjede od sedam razlike.

Upravo je Nnoko sa 17 koševa i 12 skokova bio najbolji u domaćem sastavu, Jordan Loyd dodao je 15, dok je najefikasniji kod Budućnosti bio Justin Cobbs s 21 ubačajem, ali i nekoliko promašenih ključnih šuteva i slobodnih bacanja koji bi Budućnosti donijeli priključak.

Za Crvenu zvezdu ovo je peti naslov pobjednika ABA lige, a svih pet je osvojila u posljednjih šest izdanja ovog natjecanja. Budućnost je ostala na jednom naslovu osvojenom 2018. godine.

FOTO: Crvena zvezda mts

ABA liga, doigravanje

finale

Crvena zvezda82:78Budućnost VOLI
Crvena zvezda85:79Budućnost VOLI
Budućnost VOLI75:71Crvena zvezda
Budućnost VOLI81:80Crvena zvezda
Crvena zvezda67:60Budućnost VOLI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!