Nogomet

Brekalo: 'Hrvatska je uvijek imala odlične krilne igrače, svaka konkurencija je zdrava i dobra'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 30.05.2021.
Brekalo: 'Hrvatska je uvijek imala odlične krilne igrače, svaka konkurencija je zdrava i dobra'
Foto: Pixsell

Josip Brekalo bitan je adut Zlatka Dalića koji ga je koristio i od prve minute, ali i kao džoker s klupe. Brekalo je na pripreme došao u jako dobroj formi i nada se minutama na Euru...

Pripreme hrvatske nogometne reprezentacije su u punom jeku. Igrači se okupljaju, stigli su svi osim Matea Kovačića koji tek treba doći nakon finala Lige prvaka.

"Mislim da je za sada sve odlično, svi smo se okupili, čekamo još samo Matea Kovačića koji je osvojio Ligu prvaka. Ovdje imamo zaista fantastične uvjete i mislim da ćemo uspjeti do Eura napraviti puno kao ekipa i popraviti neke stvari koje nisu bile dobre u prijašnjim utakmicama te da ćemo u najboljoj mogućoj formi dočekati taj Euro", kaže Josip Brekalo.

Brekalo je pratio finalni dvoboj i imao simpatije na strani Chelseaja.

"Ja sam puno više navijao za Chelsea ne samo zbog Matea nego zato što mi je Chelsea draži nego City. Odlično je i da je nastupio nakon što nije igrao tri puta u finalu. Drago mi je i da je nastavljen taj niz da Hrvati imaju devet uzastopnih osvajača Lige prvaka. To je velika stvar za naš nogomet."

Niz velikih klubova spominje se oko Brekala, no on je trenutno potpuno fokusiran na Euro.

"Sada je fokus na Euru, a onda ćemo vidjeti ponude. Wolfsburg je moj klub, izborili smo Ligu prvaka i za mene su sve opcije otvorene. Prije svega očekujem dobar rezultat na Euru pa ćemo onda vidjeti."

Brekalova forma je na visokoj razini i ne boji se konkurencije.

"Jako sam zadovoljan trenutnom formom, osjećam se odlično. Nisam imao problema s ozljedama, sezona je bila odlična, ostvarili smo ciljeve i najbitnije je da se sada dobro osjećam jer je Euro kruna sezone."

"Hrvatska je uvijek imala odlične krilne igrače, svaka konkurencija je zdrava i dobra i tu izbornik ima puno rješenja, ja sam na raspolaganju, na lijevoj i na desnoj strani."

Koliko Hrvatska može na Euru?

"Hrvatska je uvijek reprezentacija koje se svi pribojavaju jer znaju da smo ekipa koja ima odličan mentalitet na velikim natjecanjima i kada je najbitnije dajemo najbolje od nas. Možemo očekivati dobar rezultat. Prvo trebamo proći skupinu pa onda utakmicu po utakmicu."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!