Nogomet

Argentina dva tjedna do turnira otpala iz organizacije Copa Americe

Matej Kačan • ponedjeljak, 31.05.2021.
Argentina dva tjedna do turnira otpala iz organizacije Copa Americe

Ovogodišnja Copa America, natjecanje najboljih južnoameričkih reprezentacija došla je pod veliki znak pitanja nakon što je Argentina otpala kao domaćin zbog velikog broja slučajeva koronavirusa...

Veliki problemi za Copa Americu i južnoameričku kuću nogometa CONMEBOL. Samo dva tjedna prije smotre najboljih južnoameričkih reprezentacija, Copa nema domaćina nakon što je predviđeni domaćin Argentina otpao zbog rastućeg broja slučajeva koronavirusa u toj zemlji.

Odluka je objavljena u nedjelju uz napomenu da se analiziraju ponude ostalih zainteresiranih zemalja. Iako se reprezentacije već spremaju za prvenstvo koje bi trebalo krenuti 13. lipnja, domaćina još nema. Copa se, kao i ostala natjecanja, trebala igrati 2020. godine, ali je odgođena za godinu dana.

U svibnju su krenuli novi problemi pa je prvo otpala Kolumbija zbog političke situacije i nasilnih prosvjeda i činilo se da će Argentina turnir organizirati sama. Trebala je ovo biti prva Copa organizirana u dvije zemlje, ali to se sad neće dogoditi.

Argentina je uvela vrlo stroge mjere lockdowna zbog jako loših brojki zaraženih i preminulih. "Zbog alarmantne epidemiološke situacije je jako teško odigrati Copa Americu u Argentini", kazao je jedan od argentinskih ministara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!