Nogomet

Gavranovićev hat-trick u rapsodiji Švicarske, remi Belgije i Grčke

Matej Kačan • četvrtak, 03.06.2021.
Gavranovićev hat-trick u rapsodiji Švicarske, remi Belgije i Grčke

Odigran je novi set prijateljskih susreta za zemlje koje se spremaju za EURO, a hrvatsko je oko bilo na Bruxellesu gdje je igrao posljednji pripremni suparnik pred turnir, Belgija...

Glavna zvijezda četvrtka u pripremnim susretima reprezentacija koje će igrati na Euru definitivno je Mario Gavranović. Dinamov napadač dobio je priliku u prijateljskom susretu protiv Lihtenštajna i sjajno ju je iskoristio s tri pogotka u velikoj pobjedi.

"Gavro" je otvorio golijadu u prvom poluvremenu pogotkom u 19. minuti, a do velikog odmora nije bilo novi golova. Na poluvremenu je švicarski izbornik napravio tri izmjene, a u 46. odmah zabija Christian Fassnacht. U 57. je 3:0 autogolom Noaha Fricka, 13 minuta kasnije i 4:0 drugim golom Fassnachta, a onda na scenu opet stupa Gavranović.

Dinamovac je u 75. postavio 5:0, a četiri minute kasnije i 6:0, dok je posao u 85. dovršio Edimilson Fernandes. Ako je ovo bio test za to tko će u prvih 11, Gavranović ga je položio odličnim uspjehom.

Turska je ostvarila i drugu pobjedu nakon pobjede nad Azerbajdžanom i remija s Gvinejom, a lista strijelaca svjedoči o tome da su se vratili oni najbolji. Burak Yilmaz nastavio je svoju sjajnu formu iz kluba pogotkom za 1:0 u 58. minuti, dok je Cengiz Under u 77. postavio 2:0.

Nakon neugodnog iznenađenja remijem s Bahreinom, u dobrom raspoloženju u nastavak priprema prema Euru ići će Ukrajinci koji su s minimalnih 1:0 svladali Sjevernu Irsku. Jedini pogodak na susretu pao je dosta rano, već u desetoj minuti je mrežu zatresao Oleksandr Karavaev.

Belgija će generalnu probu pred EURO odigrati protiv Hrvatske, a u prethodnom susretu nije stigla do pobjede. U Bruxellesu je remi izvukla reprezentacija Grčke, usprkos činjenici da je Thorgan Hazard doveo domaćina u vodstvo u 20. minuti. Izjednačio je Georgios Tzavellas u 66.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!