Košarka

Trener New York Knicksa proglašen trenerom godine u NBA

Matej Kačan • utorak, 08.06.2021.
Trener New York Knicksa proglašen trenerom godine u NBA

Trener New York Knicksa Tom Thibodeau dobio je nagradu za trenera sezone u NBA nakon što je u glasovanju tijesno svladao Montyja Williamsa iz Sunsa...

NBA liga nastavlja dijeliti individualne nagrade, a u onoj za trenera sezone došlo je do manjeg iznenađenja. Iako su kolege treneri prije koji tjedan izabrali Montyja Williamsa iz Phoenixa, službena nagrada odlazi u New York.

Tom Thibodeau poveo je Knickse do najbolje sezone u dugo vremena i plasmana u doigravanje, a za taj je podvig dobio i ovu nagradu, drugu u karijeri nakon što je isto uspio kao trener Chicago Bullsa, i to 2011. u svojoj prvoj sezoni.

Thibodeau je tako postao prvi trener koji je osvojio ovu nagradu u prvim sezonama u dvije različite ekipe. Glasovanje je bilo vrlo tijesno te je Williams dobio više glasova za prvo mjesto (45:43 za trenera Sunsa), ali je Thibodeau imao za 11 bodova veći ukupni zbroj (351:340).

Razlika od 11 bodova najmanja je između prvoplasiranog i drugog u poretku otkako je nagrada za trenera sezone uvedena u sezoni 2002/03.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dinko Bilich09.06.2021. u 00:03
    "premalo" je odradio,inače bi vjerojatno on zaslužio. tu su svakako monty i snyder pa i rivers bili u najužoj konkurenciji
    Dinko Bilich
  • tapiros08.06.2021. u 21:19
    Trener Atlante je trener godine! Čak možda prođu i u finale konferencije.
    tapiros