Nogomet

Insigne: 'Mancini je napravio grupu igrača koji se žrtvuju jedni za druge'

Jan Šneler • petak, 11.06.2021.
Insigne: 'Mancini je napravio grupu igrača koji se žrtvuju jedni za druge'

Talijanski nogometaši bili su vidno razdragani nakon pobjede protiv Turske, a kako i ne bi nakon tako dominantne predstave na otvaranju Europskog prvenstva...

Vjerovali ili ne, po prvi put u svojoj povijesti Italija je postigla tri pogotka na jednoj utakmici Europskog prvenstva. Večeras, na Olimpicu u Rimu, Turci su došli kao naručeni Talijanima koji su dominirali i odigrali jednu od najboljih predstava pod vodstvom Roberta Mancinija.

Koliko cijene i vole izbornika Italije njegovi igrači dovoljno govori izjava Lorenza Insignea nakon susreta. Napadač Napolija pun je hvale za izbornika koji je očigledno uspostavio pravu atmosferu u talijansku reprezentaciju.

"Naša najveća snaga je kolektiv. Izbornik je napravio grupu igrača koja se ne dijeli na prvotimce i one koji ulaze s klupe i u kojoj se svi žrtvujemo jedni za druge. Pobjeda je najvažnija stvar, a ako uspijem zabiti, onda još i bolje", rekao je Insigne.

Talijani su na kraju slavili s 3:0 protiv prilično bezopasne Turske, ali na početku nije sve djelovalo tako bajno. Bez obzira na bolju igru, Italija nije uspjela zabiti u prvom dijelu i tako došla u opasnost da ne uspije kapitalizirati bolju igru.

"Krenuli smo nešto sporije, ali smo se uspjeli brzo oporaviti i postići tri gola u drugom dijelu. Izbornik nam je rekao da ostanemo mirni i fokusirani na utakmicu. Srećom, u tome smo uspjeli i postigli svoj cilj", zaključio je nogometaš Napolija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!