Nogomet

Löw: 'Dali smo sve od sebe'; Kroos: 'Odigrali smo pristojnu utakmicu'

Jan Šneler • srijeda, 16.06.2021.
Löw: 'Dali smo sve od sebe'; Kroos: 'Odigrali smo pristojnu utakmicu'

Premda su poraženi od Francuske s minimalnih 1:0, u njemačkom taboru ne mogu biti presretni jer ih do kraja grupne faze očekuju još dva zahtjevna dvoboja...

Po prvi put u svojoj povijesti, Njemačka je poražena na startu Europskog prvenstva. Premda je to upečatljiv podatak, poraz od Francuske koja je aktualni svjetski prvak, u njemačkom taboru ne uzimaju previše srcu.

Nijemci su svjesni kako u ovom trenutku teško mogu parirati vrlo organiziranoj i čvrstoj francuskoj momčadi, a i sama činjenica da su vrlo teško dolazili do prilika govori o razlici u kvaliteti. Priznaje to i izbornik Joachim Löw.

"Bila je ovo intenzivna utakmica i borili smo se do samog kraja. Ne mogu kriviti svoju momčad ni za što. Dali smo sve od sebe", rekao je za ZDF Löw.

Sličnog mišljenja je i veznjak Real Madrida Toni Kroos. Ne može se poreći da se Njemačka nije trudila, imala je posjed u nogama i to popriličan gotovo cijeli susret, ali završnica je nedostajala. Većim dijelom zasluge upravo pripadaju Francuzima koji su odigrali sjajno.

"Mislim da smo napravili većinu onoga što smo planirali prije susreta. Odigrali smo pristojnu utakmicu i imali priliku da postignemo pogodak", rekao je Kroos.

Njemačku sada očekuje novi težak susret, ovoga puta protiv aktualnih europskih prvaka, Portugala. Ne treba niti reći kako su Nijemci svjesni da bi novim porazom došli vrlo blizu ispadanja. Prioritet je pobjeda protiv Portugalaca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!