Košarka

Durant veličanstvenom izvedbom vratio Netsima vodstvo

Matej Kačan • srijeda, 16.06.2021.
Durant veličanstvenom izvedbom vratio Netsima vodstvo

Kevin Durant je u petoj utakmici polufinalne serije protiv Bucksa odigrao povijesno dobru utakmicu kojom je svoju momčad doveo do 3-2 vodstva u seriji i nadomak konferencijskog finala...

Nema Kyrieja Irvinga, a James Harden se tek vratio i nije do kraja spreman? Bucksi imaju 17 razlike i vrlo raspoloženog donedavnog dvostrukog MVP-a lige? Ništa od toga nisu nepremostivi problemi za Kevina Duranta.

KD je u petoj utakmici polufinalne serije protiv Bucksa odigrao veličanstveno te je zabilježio partiju koja će se svakako pamtiti kao jedna od legendarnih utakmica u doigravanjima, pogotovo ako Netsi odu do kraja.

Bucksi su vodili i sa 16 razlike na polovici treće dionice, kod Netsa je Harden izgledao loše u napadu i sve se činilo izgubljeno, ali je onda krenuo Durant koji je do kraja treće zabio 11 poena, a onda još 20 u četvrtoj!

Osam i pol minuta do kraja su Netsi po prvi put preuzeli vodstvo, a 50 sekundi do kraja je KD pogodio nevjerojatnu tricu kojom su Netsi otišli s pola koša na četiri poena prednosti te su prelomili partiju i slavili sa 114:108.

Durant je igrao svaku sekundu susreta i zabio je 49 poena uz sjajnu potrošnju i 16/23 iz igre uz 13/16 bacanja, a tome je dodao i 17 skokova, 10 asistencija, tri ukradene i dvije blokade te svakako nije izgledao kao čovjek koji se tek ove sezone vratio nakon ozljede Ahilove tetive.

Harden nije dao mnogo u napadu, šutirao je tek 1/10 iz igre na svom povratku za četiri poena i osam asistencija, ali je vrijedna pomoć s klupe bio Jeff Green s 27 poena. Kod Bucksa je Giannis Antetokounmpo ubacio 34 uz 12 asistencija, a 25 je dodao Khris Middleton. I sve je to bilo nedovoljno za nezaustavljivog, povijesnog Duranta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.06.2021. u 10:43
    durant je odličan strijelac ova serija bi mogla otici u 7
    Obrisan korisnik