Nogomet

Je li Pavard trebao nastaviti utakmicu? 'Bio sam u nesvijesti do 15 sekundi'

Matej Kačan • srijeda, 16.06.2021.
Je li Pavard trebao nastaviti utakmicu? 'Bio sam u nesvijesti do 15 sekundi'

Francuski bek Benjamin Pavard pretrpio je težak udarac u glavu na susretu protiv Njemačke pa je odluka da nastavi s igrom dosta kritizirana na društvenim mrežama...

Mnogo se polemika na društvenim mrežama i u medijima ovih dana vodi oko zaštite zdravlja igrača na Euru. Nakon drame s Christianom Eriksenom i gotovo ultimatuma da Danci moraju nastaviti s utakmicom, UEFA i suci, ali i sami Francuzi su kritizirani i nakon utakmice Njemačke i Francuske.

Naime, u 58. minuti susreta je Robin Gosens u pokušaju da dođe do lopte naletio na glavu Benjamina Pavarda koji se odmah srušio na travnjak i ostao je ležati. Brzo je dotrčala medicinska služba i sve je sretno riješeno, a Pavard je nastavio igrati.

I baš zbog tog zadnjeg dijela, nastavka igre se kritizira europsku kuću nogometa, jer kritičari su stava da je Pavard gotovo sigurno imao potres mozga i nije smio nastaviti. Sam Pavard je opisao te trenutke u izjavi nakon susreta:

"Bio sam jako šokiran. Bio sam u nesvijesti deset do 15 sekundi, ali je nakon toga bilo bolje", priznao je francuski bek.

Ova situacija došla je samo nekoliko dana nakon što su sve momčadi članice Eura potpisale izjavu o potresu mozga u kojoj se navodi da će igrač za kojeg se sumnja na potres mozga momentalno biti izvađen s terena, bilo u igri, bilo na treningu.

Na društvenim mrežama već kreću pozivi da se uvede pravilo privremene zamjene kako bi se provjerilo je li došlo do potresa mozga, kao što to rade u NFL-u, u poznatim šatorima pokraj terena. Ostaje za vidjeti postoje li posljedice za Francusku jer, ako ih nema, onda je i samo potpisivanje izjave besmisleno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!