Nogomet

Vlašić: 'Engleze se na Wembleyju ne može samo tako napasti, bit ćemo napadački bolji'

Matej Kačan • srijeda, 16.06.2021.
Vlašić: 'Engleze se na Wembleyju ne može samo tako napasti, bit ćemo napadački bolji'
Foto: Pixsell

Ofenzivni veznjak hrvatske reprezentacije Nikola Vlašić sudjelovao je na konferenciji za medije gdje je odgovarao na pitanja novinara pred susret s Češkom...

Nikola Vlašić se pojavio na konferenciji za medije prije susreta s Češkom, ali to ne znači da će krenuti u petak. Iako bi napadački vrlo potentan igrač sjajno došao izborniku, ništa još nije odlučeno oko početnog sastava.

"Izbornik još nije ništa odredio, ne znam počinjem li ili ne. No, ja sam spreman, fizičko stanje je dobro, kako i moje, tako i cijele ekipe. Imamo još dva dana do utakmice i sve ćemo saznati."

Utakmica Škotske i Češke se gledala u taboru, ali Vlašić nije htio izlaziti s prognozama o tome koja je momčad opasnija.

"Obje momčadi su dobre. Mislim da je Škotska imala šansi jer se otvorila nakon 2:0 pa je Češka imala i svoje šanse, bila je na kraju dobra utakmica. N e znam tko je bolji, ali moramo se pripremiti za Češku pa za Škotsku i ići na sva tri boda u obje utakmice."

Kao jedna od najboljih utakmica Hrvatske između dva velika natjecanja se izdvaja sjajna predstava u Trnavi kad je deklasirana Slovačka. Vlašić je tad odigrao sjajno, a mnogi pozivaju na to da se slično krene i protiv Češke koja profilom odgovara susjedima.

"Svaka je utakmica za sebe, tad je svaki igrač odigrao odlično, zabili smo u pravo vrijeme i puni elana u drugom dijelu zabili još tri komada i ne možemo misliti da je to recept za Češku dvije godine poslije. Na izborniku je da odluči s kojim će igračima na Češku."

Navijači nisu dobro doživjeli poraz na Wembleyju, bilo je dosta kritika na igru.

"Znamo da je svima stalo do reprezentacije i da utječe na raspoloženje. Znam da je poraz, ali smo opet igrali, da je ostalo 0:0 bio bi drugi dojam. Nadam se da ćemo odigrati bolje i da ćemo pobijediti."

Vlašić je u posljednje dvije godine bio standardan u prvih 11, ali protiv Engleske nije krenuo u početnoj postavi.

"Ne mogu reći da sam očekivao ili ne, bio sam spreman na bilo kakvu izbornikovu odluku."

Hrvatska ima dvije meč lopte, dvije karte za nokaut fazu. Iako u teoriji i jedna pobjeda vodi dalje, vrlo je važno odmah svladati Češku.

"Mislim da je važno dobiti, uvijek je teško ući u zadnju utakmicu s imperativom pobjede. Baš je važno ovu pobijediti. Naravno i Škotsku, ali ako ovu dobijemo, sve je lakše."

Od Češke se ipak očekuje da će biti nešto zatvorenija pa će Hrvatska biti ta koja moja dominirati i napadati, za razliku od prve utakmice.

"Oni imaju tri boda, ali mislim da će ići na sto posto pobjedu. To je Euro i želiš pobijediti svaku utakmicu i dokazati se. Očekujem tešku utakmicu, mogu ja reći da ćemo imati posjed i dominirati, ali ovisi i o njima. Mogu imati i oni "čudo" dan i biti brži na svakoj lopti, mi se svemu moramo prilagoditi, igrati bolje i zabijati. Jednako mi odgovara i kad se igra i kad se "tuče"."

U ovim pandemijskim uvjetima teško se održava kontakt s navijačima, ali se ipak nekako uspije.

"Navijači koji su bili na Wembleyju su navijali, bilo je zadovoljstvo. Teško je imati kontakt s navijačima dok je korona, imamo taj balon u kojem boravimo i ne družimo se i ne slikamo s njima. No, pratimo sve preko društvenih medija i nadam se da će se uskoro sve vratiti u normalu i da ćemo slaviti zajedno."

Problem Hrvatske je realizacija, ali Vlašić obećava bolju igru.

"Mislim da imamo kvalitetu i da ćemo to pokazati. Mislim da bi trebali biti opušteniji i ne misliti o pritisku. Dosta igrača o tome ni ne razmišlja, ali znate kako je to kad dođete protiv Engleza na otvaranje. No, mislim da će u druge dvije to biti bolje."

Mnoge je u utorak iznenadila vijest da Ivica Olić napušta klupu CSKA u kojem je vodio i Vlašića, a postoji šansa da se opet sretnu u reprezentaciji.

"Ne znam hoće li doći ili ne, čuli smo se nakon toga jučer, poželio mi je sreću i ja njemu. Šteta, ali idemo dalje."

Novo lice u stožeru je i Vedran Ćorluka koji je godinama igrao za Lokomotiv, a Vlašić i CSKA nemaju dobar omjer protiv Ćorlukine ekipe posljednjih sezona u gradskom derbiju. Vlašić je Lokomotivu zabio tek jedan pogodak.

"Uvijek sam komentirao da nam je to najteža utakmica jer su oni tvrdi natrag, a mi mladi i naivni. Zadnju utakmicu su imali tri šuta i tri gola, a mi 15 i ništa. Imao sam protiv njih nekoliko asistencija, ali one se ne pišu."

Još jednom za kraj, Hrvatska neće biti oprezna kao na otvaranju, bit će otvorenija i napadački nastrojenija.

"To je bila utakmica protiv Engleske na Wembleyju, velik ulog i nije ih se moglo samo tako napasti. Sad će biti drukčije, pokazat ćemo svoj ofenzivni potencijal i nadam se da ćemo napadački igrati bolje", zaključio je Vlašić.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tko Gdje16.06.2021. u 13:32
    Dalić nema ideje, ova momčad bi trebala lako do četiri najbolje ali ne sa trenerom koji ne zna koristiti što ima.
    Tko Gdje