Ostali sportovi

Pucar i Gaćina prvi favoriti ovogodišnjeg Zagreb Opena

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 17.06.2021.
Pucar i Gaćina prvi favoriti ovogodišnjeg Zagreb Opena
Foto: Pixsell

Zagrebački Dom sportova je u četvrtak i petak, 17. i 18. lipnja, domaćin jubilarnog, 10. Zagreb Opena u stolnom tenisu, a unatoč zahtjevnom dobu u kojem se nalazi cijeli svijet zbog pandemije izazvane koronavirusom, zagrebački stolnoteniski entuzijasti i Hrvatski stolnoteniski savez nisu željeli odustati od tradicije odigravanja ovog, u Europi vrlo cijenjenog turnira.

U Zagreb je došao ukupno 61 stolnotenisač odnosno stolnotenisačica, u seniorskoj i konkurenciji do 21 godine. Natjecat će se predstavnici devet država s četiri kontinenta, a dolaze iz Belgije, Katra, Češke, Sjeverne Makedonije, Švedske, Kube, Austrije, Čilea i Hrvatske.

Glavne zvijezde turnira bit će članovi hrvatske muške seniorske reprezentacije koja se priprema za skorašnje pojedinačno Europsko prvenstvo u Varšavi (22. - 27. lipnja) te za Olimpijske igre u Tokiju. Reprezentaciju čine Tomislav Pucar, Andrej Gaćina, Frane Tomislav Kojić i Filip Zeljko, a sva četvorica će nastupati u Domu sportova.

"Neću se imati previše vremena pripremati za Europsko prvenstvo zbog klupskih obaveza u Rusiji, tako da će mi ovaj turnir dobro doći kako bih isprobao Tibhar stolove. Naime, u Rusiji igramo na drugim stolovima, a Euro se igra na Tibhar stolovima", istaknuo je prvi hrvatski reket Tomislav Pucar te dodao:

"Svi se tu dobro znamo i može biti svega. No, nadam se finalu. Nadam se i da ću ovoga puta pobijediti Gaćinu."

Zadranin Andrej Gaćina se također veseli turniru.

"Nastupamo bez opterećenja te je ovo odlična provjera uoči Europskog prvenstva. Koliko zasad znam od konkurencije tu su, osim Pucara, i Kojić te Belgijci, koji se svakako mogu umiješati u borbu za trofej. Ne znam kakva mi je forma s obzirom na male ozljede, ali svakako će biti zanimljivo."

Zagrepčanin Frane Tomislav Kojić prošle je godine igrao finale Zagreb Opena protiv velikog Bjelorusa Vladimira Samsonova.

"Dobro je da se turnir održava. I zbog tradicije, i zbog Saveza te nas igrača. Zadnje mečeve sam igrao u Europskom kupu tako da će ovo biti dobra provjera u kakvom sam stanju. Favoriti su Gaćina i Pucar, ako igraju dobro imaju najveće izglede."

Filip Zeljko prošle godine nije igrao, iako u 'rukama' ima već nekoliko nastupa na zagrebačkom turniru.

"Nemam očekivanja i planova, tako je najbolje. Puno i dobro treniram, idem meč po meč. Što bi me zadovoljilo? Samo dobra igra", zaključio je Zeljko.

Na 10. izdanju Zagreb Opena u četvrtak su na rasporedu natjecanja djevojaka i mladića do 21 godine, dok je petak (18. lipnja) rezerviran za seniorski program koji će započeti u 10 sati. Finale seniorski je predviđeno za 17.20 sati, a finale seniora bi prema rasporedu trebalo započeti u 18 sati.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!