Nogomet

Goran Tomić, Robert Mudražija i Joao Escoval o Hrvatskoj te jučerašnjim i današnjim susretima

Branimir Korać • subota, 19.06.2021.
Goran Tomić, Robert Mudražija i Joao Escoval o Hrvatskoj te jučerašnjim i današnjim susretima

Bliži se kraj drugog kola na Europskom prvenstvu, a Hrvatska je svoj susret odradila. Remi s Češkom komentiraju Goran Tomić i Robert Mudražija dok Joao Escoval najavljuje dvoboj Portugala i Njemačke...

Hrvatska je upisala samo remi protiv Češke i sada mora u zadnjem kolu svladati Škotsku da bi dohvatila osminu finala. Ostaje žaljenje što je Hrvatska prespavala dio utakmice protiv Čeha koji definitivno nisu bolja reprezentacija.

Osim remija Hrvatske i Češke, bez pobjednika jučer je zavrpšio i dvoboj između Engleske iŠkotske na Wembleyju. Jedinu pobjedu u jučerašnjim dvobojima upisala je Švedska koja je svladala Slovačku.

Do kraja Prvenstva, u suradnji s klubovima HT Prve lige, igrači i treneri komentirat će događanja od dana ranije i prognozirat će dvoboje koji su pred nama pa tako danas dolazi na red Rijeka, odnosno trener Goran Tomić te Robert Mudražija i posebni gost za dvoboj Portugala i Njemačke - Joao Escioval.

Goran Tomić

Hrvatska - Češka 1:1

U konačnici osvojili smo bod koji nam ostavlja mogućnost nadati se plasmanu u drugi krug. Ipak, treba reći da prvo poluvrijeme nije bilo na potrebnoj razini, presing Češke nam je zadavao puno problema. Napadači nisu dovoljno sudjelovali u igri, jednostavno to nije bilo na onoj razini na koju smo naviknuli. Nismo se najbolje snašli, nismo bili opasni po gol Češke i onda nam se na kraju svega dogodio još taj penal. Srećom, okrenuli smo sve u nastavku, gol Perišića donio je potrebno samopouzdanje, šteta što u konačnici možda nismo došli do tri boda. Dalić je napravio neke važne promjene koje su dale rezultata i nadamo se svi da ćemo takvu Hrvatsku gledati u nastavku turnira. Vjerujem da ćemo nastaviti uzlaznom putanjom i da ćemo protiv Škotske uzeti tri boda i izboriti plasman u drugi krug. A poslije je sve moguće!

Švedska - Slovačka 1:0

Švedska je u ovoj utakmici pokazala da utakmica protiv Španjolske nije bila slučajnost. Ostao je dojam na kraju, iako utakmica nije obilovala prilikama u prvom dijelu, da je Švedska zasluženo slavila. Švedska je u nastavku preuzela rizik, imala nekoliko dobrih prilika i u konačnici bila bolja taman za taj jedan gol. Već se puno puta isticalo da će mnoge utakmice odlučiti detalji, možda jedna situacija, a tako je i ovdje bio slučaj.

Engleska - Škotska 0:0

Utakmice Engleske i Škotske uvijek su imale tu posebnu draž jednog velikog rivaliteta, a tako je bilo i ovoga puta, jedna prava otočka utakmica. Škotska je u ovoj utakmici pokazala da se radi o ozbiljnoj reprezentaciji, u kojem je smjeru išla utakmica, Škotska je uz malo sreće mogla uzeti i tri boda iako je remi na kraju realan ishod. Engleska si je pak malo zakomplicirala život uoči posljednjeg kola. Ono što je najbitnije za Hrvatsku sve je još otvoreno, ali izgledno je da nas protiv Škotske čeka jako težak ogled jer i oni gaje fizički nogomet s puno kontakta.

Mađarska - Francuska (15:00)

Francuska je apsolutni favorit u ovoj utakmici i nakon pobjede protiv Njemačke tražit će tri boda i potvrdu plasmana u drugi krug. O Francuskoj ne treba previše trošiti riječi, aktualni svjetski prvaci i ovdje spadaju među favorite turnira i o njima će se još dosta pričati. Što se tiče Mađarske njihova je prednost domaći travnjak i pune tribine, ali mislim da je već utakmica protiv Portugala pokazala koliko je teško nadoknaditi razliku u kvaliteti.

Portugal - Njemačka (18:00)

Ova utakmica ima potencijal da bude jedna od najboljih utakmica prvog dijela Europskog prvenstva. Portugal spada među najbolje ekipu na EURO-u i branitelj je naslova, a Njemačkoj nakon poraza od Francuske trebaju bodovi. Možda će u početku obje ekipe biti oprezne jer je ulog velik, ali u jednom trenutku očekujem da se utakmica otvori i da gledamo dobar nogomet. Cristiano Ronaldo predvodi sjajnu momčad Portugala, s druge strane Nijemce nikad ne smiješ podcijeniti.

Španjolska - Poljska (21:00)

Španjolska je pomalo neočekivano izgubila dva boda na otvaranju prvenstva. Ne želim ničim umanjiti uspjeh Švedske, ali od Furije se očekivalo da na domaćem terenu uzme tri boda i to je za njih bilo veliko razočaranje. Za obje ekipe ovo će biti susret u kojem će tražiti bodove za drugi krug. Kao što smo očekivali da će Španjolska krenuti pobjedom, tako nam je i Poljska ostala malo dužna u utakmici protiv Slovačke. Očekujemo i Roberta Lewandowskog da pokaže raskoš svog talenta.

Robert Mudražija

Hrvatska - Češka 1:1

Nismo bili pravi, pogotovo prvo poluvrijeme, još smo na kraju primili gol iz tog neopreznog, nes(p)retnog penala. U nastavku smo popravili dojam, postigli smo gol na individualnu kvalitetu i vratili se u igru. Kasnije smo bili nešto opasniji, ali nažalost nismo uspjeli naplatiti kvalitetniju igru i zabiti gol za pobjedu. Svi vjerujemo i znamo da moramo i možemo puno bolje, pogotovo jer imamo izrazito kvalitetne igrače. Situacija je sada jasna, sljedeću utakmicu moramo pobijediti.

Švedska - Slovačka 1:0

Tvrda utakmica s malo prilika. Švedska je na kraju bila bolja točno za taj jedan gol i stvorila je još nekoliko prilika. Slovačka se dobro branila sve do tog penala koji je na kraju odlučio utakmicu. Na kraju su se Slovaci morali otvoriti i pokušati izjednačiti, ali u konačnici nisu bili dovoljno opasni da bi stigli do boda. Sve u svemu, vrlo bitna pobjeda Švedske.

Engleska - Škotska 0:0

Iako nije bilo pogodaka, utakmica je ponudila zanimljiv sadržaj s nekoliko dobrih prilika s obje strane. Škotska me ugodno iznenadila, pokazala se kao čvrsta i dobra ekipa koja je u konačnici stvorila nekoliko dobrih situacija. Od Engleske smo možda svi očekivali više, ali ovoga puta nisu to pružili. Jedno je sigurno, zadnje kolo u ovoj skupini donijet će puno uzbuđenja i sve reprezentacije imaju se pravo nadati prolasku u drugi krug.

Mađarska - Francuska (15:00)

Francuska je glavni favorit na ovom EURO-u i shodno tome imaju ulogu favorita i u ovoj utakmici. Mađari igraju pred punim tribinama i protiv Portugala su pokazali da mogu biti neugodni. Francuska je kvalitetnija, mogu reći da su pojedinačno najkvalitetnija ekipa na ovom turniru, sada to treba prenijeti na travnjak. Za Francusku je ključno rano zabiti gol da se ne dovede u situaciju kao Portugal i da moraju čekati do posljednjeg trenutka.

Španjolska - Poljska (21:00)

Španjolskoj treba pobjeda u ovom ogledu nakon remija protiv Švedske, imali su problema s koronavirusom tako da je i to ostavilo traga. Poljaci su izgubili prvu utakmicu, ostali bez Krychowiaka tako da će i oni biti donekle oslabljeni. Španjolska ima niz kvalitetnih pojedinaca i očekujem od njih da pobijede u ovoj utakmici. Na drugoj strani svi očekujemo da Lewandowski, u skladu sa svojim igrama ove sezone, praktički sam riješi utakmicu što je ponekad nerealno. Jako bitna utakmica za plasman u drugi krug.

Za najavu utakmice Portugal - Njemačka zamolili smo Joaa Escovala, Portugalca u redovima Rijeke.

Portugal je protiv Mađarske imao veliki posjed lopte i dominirao, dok se suparnik uglavnom branio i čekao kontre. Portugal je puno bolje izgledao i pogocima u drugom dijelu stigao do zaslužene pobjede. Utakmica protiv Njemačke bit će jako teška za Portugal, ne samo zbog kvalitete reprezentacije Njemačke, već i činjenice da je Njemačka izgubila prvu utakmicu i potrebni su joj bodovi u borbi za drugi krug. Njemačka će dati svoj maksimum, ali Portugal je već pokazao da zna igrati i kako se postaviti u utakmicama protiv jakih suparnika, tako da vjerujem da će biti jedna dobra utakmica. Portugal može daleko dogurati na Europskom prvenstvu i vjerujem da imaju pravo sanjati da opet naprave veliki rezultat i obrane naslov. Ali na EURO-u ima jako puno kvalitetnih reprezentacija i utakmice odlučuju detalji, tako da to sigurno neće biti lagano.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!