Košarka

Nije dovoljno spreman: Šamanić ipak napušta kamp reprezentacije

Matej Kačan • nedjelja, 20.06.2021.
Nije dovoljno spreman: Šamanić ipak napušta kamp reprezentacije

Nakon što je potvrđeno da se reprezentaciji priključuju Bojan Bogdanović i Ante Žižić, ipak je Veljko Mršić ostao bez jedne važne karike jer Luka Šamanić ipak nije dovoljno spreman...

Dva koraka naprijed, ali i jedan natrag. Tako otprilike izgleda slika priprema hrvatske reprezentacije za kvalifikacijski turnir za OI koji će se odigrati u Splitu. Nakon što su Utah Jazzeri ispali i potvrđeno je da dolazi Bojan Bogdanović, jedan NBA igrač odlazi.

Luka Šamanić stigao je unatoč ozljedi šake jer je htio pomoći, ali je ispalo da ipak nije dovoljno spreman. I dalje osjeća bolove u toj šaci pa će napustiti pripreme i vratiti se na rehabilitaciju u San Antonio.

"Luka je tražio da popričamo jer on nakon ove pauze zbog ozljede šake ipak nije u najboljem stanju. Očekivao je da će moći dati puno više i to ga tjelesno stanje zabrinjava pa smo se dogovorili da ne nastavi s pripremama. On mi je govorio da je nespreman, da ga boli ruka, a čini se da si je nametnuo prevelika očekivanja. A ja sam ga doveo da prođe s nama ovaj ciklus i da nam bude oslonac reprezentacije u godinama koje dolaze", kazao je izbornik Veljko Mršić za Večernji.

Uz Bogdanovića stiže i Ante Žižić kao prvak Izraela, a zbog finala Zapada ne može doći Ivica Zubac pa je izbornik odlučio pozvati još jednog centra - reprezentaciji će se priključiti i Darko Planinić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!