Nogomet

Gvardiol: 'Ne preostaje nam ništa drugo nego poginuti na terenu'

Matej Kačan • nedjelja, 20.06.2021.
Gvardiol: 'Ne preostaje nam ništa drugo nego poginuti na terenu'
Foto: Pixsell

Mladi hrvatski lijevi bočni Joško Gvardiol prokomentirao je igre Hrvatske u dosadašnjim susretima, ali i svoje igre. Također je najavio susret sa Škotskom...

Konferenciji za medije pred susret sa Škotskom prisustvovao je Joško Gvardiol koji je kao mlad igrač upao u prvih 11 na Euru. On nije zadovoljan svojim izvedbama u prva dva susreta, jako je samokritičan, što je i pokazao u miks zoni.

"Mislim da je bila riječ o mojoj izvedbi i nisam bio zadovoljan jer je rezultat bio negativan. ne volim gledati individualno, više se obazirem na rezultat. Volim biti samokritičan jer znamo što je realno, što se tiče moje izvedbe protiv Engleske, bila je na niskoj razini. No, bila je prva utakmica na toj razini, od prve minute u reprezentaciji i bio je prisutan mali strah koji će s vremenom nestati."

Gvardiol nije mogao usporediti atmosferu iz Rusije i sad, ali je zato usporedio atmosferu iz Dinama i reprezentacije.

"Nisam bio u Rusiji, ali iz svog iskustva u klubu znam da kad se dogodi poraz nije baš bajno i puni smo negativne energije. Ovaj put je drugačije, iznenadilo me da nema okretanja leđa i svi su podrška. Kad si okružen takvom atmosferom i igračima, ne bi trebalo biti problema za sljedeće utakmice."

Kao obrambeni igrač je Gvardiol prokomentirao taj dosuđeni kazneni udarac Lovrena koji je Čehe na kraju doveo u vodstvo.

"Igrao sam na lijevom boku prošlu sezonu pa nisam imao iskustva u skoku, ali mislim da nema govora o penalu iako ima stručnjaka koji tvrde suprotno. Lovren je bio usmjeren prema lopti i nije vidio Schicka, nitko nema oči na leđima. On je prokrvario, da nije, pitanje je bi li se uključio VAR i bi li došlo do te odluke."

Škoti su čvrsta ekipa, ali ni prije Eura nitko nije gajio nade u lake utakmice.

"Znamo da na Euru nema slabe momčadi. Tako smo ušli u turnir i možemo žaliti što nismo izvukli nešto više iz prve dvije utakmice, ali znamo da moramo poginuti za tri boda. Nadamo se najboljem, a to je prolazak dalje."

Joško je kao dio mlade momčadi Dinama igrao protiv Chelseaja u Ligi prvaka kad je Dinamo izgubio na jedanaesterce, a tad je u Chelseaju bio jedan Škot. Billy Gilmour nosit će škotski dres i na Euru.

"Sjećam se, to mi je najgori dan u životu. Imali smo 2:0 do 80. minute i prokockali utakmicu i masakrirali su nas na penalima. Što se tiče igrača Chelseaja, sjećam se da je bilo igrača za koje se znalo da će biti vrhunski. Gilmour je tad radio veliku razliku, ali smo mi tad ginuli kao momčad i na osnovu toga smo postigli velike rezultate."

Škoti su poznati kao ekipa velikog srca i naboja, i Hrvatska to mora izjednačiti ako želi da kvaliteta ispliva.

"Znamo kakvi su općenito Škoti i Englezi, ali danas evoluira nogomet. Mislim da, ako imamo tu želju za pobjedom, nitko ne može htjeti pobjedu više od nas. Ne preostaje nam ništa osim poginuti i dati maksimum, za ostalo ćemo lako. Samo moramo znati što nas čeka, neće biti lako i moramo ih pokušati nadigrati, biti pametan."

Gvardiol je u klubu suigrač s Petkovićem i sjajno se razumiju pa mu je to pomoglo u prilagodbi reprezentaciji.

"Ovdje Bruno ne igra toliko, teško da može išta pokazati. Znamo koliko nam znači u Dinamu i kolike kvalitete ima. Ja sam ovdje novi igrač i treba vremena da se svima pohvataš, ali njega najviše i razumijem jer sam u klubu bio ofenzivan te smo dosta kombinirali u napadu. S njim se dobro razumijem i puno mi je značilo kad je ušao u drugom poluvremenu protiv Čeha."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tapiros20.06.2021. u 12:59
    Ovo što je rekao Gvardil može li reći i Vrsaljko? Ne može, jer nije slučajno da mu Simeone nije dao igrati - i to ne sigurno jer ga ne voli. Sramota za Dalića da igraju imena, a ne najbolji. To što je Vrsaljko bio u Rusiji je fantazija, ali ovo je 3 godine kasnije u kojima se puno toga dogodilo... [više na forumu]
    tapiros