Košarka

Hrvatice pregazile Češku i izborile osminu finala Europskog prvenstva

Branimir Korać • nedjelja, 20.06.2021.
Hrvatice pregazile Češku i izborile osminu finala Europskog prvenstva
Foto: Pixsell

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija odigrala je sjajnu utakmicu u zadnjem kolu grupne faze, visoko je slavila protiv Češke i izborila je plasman u osminu finala...

Nakon poraza od prejakih Francuske i Rusije, hrvatske košarkašice u zadnjem susretu u skupini igrale su protiv još jedne elitne reprezentacije s kojom dosad nisu imale nikakvog uspjeha. Na drugoj strani bila je Češka, ali ovaj put Hrvatska je odigrala fantastičnu utakmicu i upisala pobjedu.

Iako su bile u najtežoj skupini Europskog prvenstva, Hrvatice su upisale ogromnu pobjedu 84:56 i tako su izborile prolaz u osminu finala gdje će igrati protiv Bosne i Hercegovine koju su pobjeđivale u pripremama, ali tada je BiH bila bez sjajne Amerikanke Jones..

Prvo poluvrijeme bilo je izjednačeno, Hrvatice su imale prednost, Čehinje su se vratile u utakmicu, ali u trećoj dionici samo jedna reprezentacija bila je na parketu.

Hrvatska je treću dionicu dobila s čak 30:12 i uoči zadnjih deset minuta sve je već bilo riješeno, Hrvatska je vodila sa 72:45.

Završilo je 84:56 za Hrvatsku koja je potvrdila da one dobre igre s priprema nisu bile slučajnost i da ova reprezentacija ima potencijala.

Ivana Dojkić bila je prvo ime susreta s 24 poena, pet skokova i sedam asistencija, a Iva Slonjšak dodala je 18 poena. Kod Čehinja jedina dvoznamenkasta bila je Natalie Stoupalova s deset poena.

Europsko prvenstvo, skupina D, treće kolo:
Češka - Hrvatska 56:84

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!