Rukomet

Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih visoko svladala Francusku

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 20.06.2021.
Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih visoko svladala Francusku

Prvi put u povijesti Hrvatska je domaćin Europskog rukometnog prvenstva gluhih koje se održava u Zagrebu od 18. do 27. lipnja...

Hrvatska je u susretu drugog kola deklasirala Francusku s rezultatom 31:13. Fenomenalnu igru Hrvatske danas je predvodio Vedran Jakovljević sa šest postignutih golova, dok je igračem utakmice proglašen sjajni Tomislav Bošnjak. U strijelce su se još upisali Florijan Kolarić, Oliver Lušić, Kristijan Živković, Leonardo Vučak, Bojan Crnojević, Mateo Perak, Vedran Jakovljević i Marjan Turković.

„Francuska je prvi put došla na Europsko prvenstvo, dobra su i ozbiljna ekipa i drago mi je da smo odigrali jednu kvalitetnu i čvrstu utakmicu“, rekao je Kristijan Živković.

U drugom susretu dana Srbija je pobijedila reprezentaciju Turske rezultatom 24:18. Natjecanje se odvija po kružnom bod sustavu u kojem svaka reprezentacija igra protiv svake te ostvaruje dva boda za pobjedu, jedan bod za neriješen rezultat te nula bodova za poraz. Hrvatska sljedeću utakmicu igra protiv Srbije u utorak u 18 sati.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija gluhih jedna je od najtrofejnijih sportskih ekipa u Republici Hrvatskoj sa osvojenih sedam olimpijskih medalja od kojih četiri zlatne, srebrna i dvije bronce. Na Europskim prvenstvima ima četiri zlata te po jedno srebro i broncu, dok na Svjetskom prvenstvu ima osvojena dva zlata.

FOTO: Jozo Čabraja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!