Nogomet

Lokosi za Sportnet o dosadašnjem dijelu Eura, oduševili ih Talijani

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.06.2021.
Lokosi za Sportnet o dosadašnjem dijelu Eura, oduševili ih Talijani
Foto: Pixsell

Ušli smo u zadnju fazu grupnog dijela natjecanja na Europskom prvenstvu. Polako se odlučuje o putnicima u osminu finala, a nakon što su sve reprezentacije odradile barem dvije utakmice, imamo nešto jasniju sliku o mogućnostima sudionika...

Europsko prvenstvo pozorno prate i Lokosi koji su počeli s pripremama i uskoro će krenuti prema Nizozemskoj i Belgiji gdje će odraditi dio priprema. Tamo ih čekaju prijateljski dvoboji protiv Scharendijkea, Club Bruggea i Vitessea.

Za Nizozemsku putuju u četvrtak, a prije puta su za Sportnet prokomentirali dosadašnji dio Eura. Krševan Santini dvije utakmice istaknuo je kao one koje su ga se dojmile.

"Najbolja dosad mi je bila Nizozemska - Ukrajina, a dobra je bila i utakmica između Njemačke i Francuske. Što se tiče ekipa koje su na mene ostavile utisak tu su sigurno Talijani, iznenađujuće, ne igraju samo catenaccio."

Talijani su ostavili dobar dojam i na mladu zvijezdu Roka Šimića, a on ipak vjeruje da Hrvatska može bolje i da će proći Škote.

"Pratim Talijane i naše. Mislim da dosad nismo odigrali na visokoj razini i da možemo bolje. Vjerujem da ćemo ipak protiv Škotske uzeti sva tri boda."

Gdje je Roko, tu je obično i Lukas Kačavenda.

"Po meni je najbolji dojam dosad ostavila Italija i mogla bi osvojiti titulu, ali nadam se nakon Hrvatske. Što se tiče najbolje utakmice, definitivno Portugal - Njemačka."

Iskusni Ivan Čeliković Italiju i Francusku vidi kao glavne favorite za osvajanje titule.

"Talijani su dosad najviše pokazali, najbolju igru, najefikasniji su, imaju nekako najbolju energiju od svih momčadi. Svako Prvenstvo ih to krasi. Iako ih nije bilo na prošlom Svjetskom prvenstvu, imaju sada tu energiju da mogu otići do kraja."

"Francuska je tu također, uvijek ima velik fond igrača. Ne igra najbolje, ali ima ogromnu kvalitetu s kojom može puno napraviti. Francuska je uvijek među favoritima Prvenstva."

Hrvatska nije oduševila, ali Čeliković podsjeća kako Hrvatska ipak nema takav fond igrača da bi mogla briljirati iz natjecanja u natjecanje.

"Što se tiče Hrvatske, kada napravimo neki dobar rezultat nakon toga očekujemo odmah samo najbolje. Međutim mislim da se mora poklopiti sto milijuna stvari da nam se ponovi takvo što kao u Rusiji. Tek nas je tri i pol milijuna, a tim momcima koji su igrali na prošlom SP-u trebalo je deset godina za takav rezultat. Nemamo mi sada takav fond igrača da svake godine možemo imati vrhunski rezultat kakav očekujemo. Ne igramo najbolje, ali mislim da možemo dobiti Škote i proći skupinu. A što će biti dalje, tu ovisi o previše toga, isto kao na prošlom SP-u."

Mate Maleš kao i ostali, impresioniran je izgledom Talijana koji se pokazuju kao najkompletnija reprezentacija.

"Za mene je iznenađenje Italija, igra stvarno jako dobar nogomet u oba smjera i stvarno sam iznenađen kako ta reprezentacija izgleda."

Još jedan glas za utakmicu dosadašnjeg dijela Prvenstva dobio je dvoboj Nizozemske i Ukrajine.

"Pogledao sam dosta utakmica, a nekako mi je najviše u sjećanju ostao dvoboj Nizozemske i Ukrajine koji je bio stvarno zanimljiv."

Malešov krug kandidata za titulu sveo se na četiri reprezentacije.

"Ima jako puno dobrih reprezentacija, naravno, za sve nas Hrvatska je broj jedan, a isto tako smatram da reprezentacije poput Italije, Belgije, Francuske, Njemačke ulaze u krug onih od kojih će sigurno jedna osvojiti."

I Lokosi potvrđuju kako je Italija, konsenzusom, dosad pokazala najviše. Međutim Prvenstvo je tek počelo i svaka nova utakmica nova je opasnost za svakog sudionika.

FOTO: Josip Regović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!