EP 2020., skupina B, 3. kolo, 21.06.2021, 21:00 h, Sankt-Peterburg, Krestovskij stadion
Suci: Felix Brych (Njemačka)
Finska
Finska
0:2(0:0) Belgija
Lukaš Hradecky 74' (ag)
Romelu Lukaku 81'
Belgija

Belgijci slomili Fince u drugom dijelu, Finska ipak ostaje treća s nadom u prolaz

Matej Kačan • ponedjeljak, 21.06.2021.
Belgijci slomili Fince u drugom dijelu, Finska ipak ostaje treća s nadom u prolaz

U raspletu skupine B, nogometaši Belgije ipak su u kombiniranom sastavu slomili Finsku i slavili s 2:0 te su sebi priskrbili maksimalan učinak, dok je Finska treća...

Nogometaši Finske jako su dugo držali rezultat od 0:0 koji bi im donio bod i povijesni prolaz skupine protiv Belgije, ali će za najveći uspjeh svog nogometa još malo morati strepiti i čekati. Finci su poraženi s 2:0 i s tri boda i -2 gol razlike čekaju rasplet ostalih skupina.

Roberto Martinez poslao je na teren kombiniranu ekipu, ali su ipak tu bili Lukaku, De Bruyne i Eden Hazard jer se napadač bori za titulu prvog strijelca turnira, a ostala dvojica hvataju formu nakon pauza.

U prvom poluvremenu su Belgijci Finsku ostavili bez udarca prema vratima, dok su sami imali osam i bila je to velika dominacija koja ipak nije dala ploda u prvih 45 minuta. Lukas Hradecky branio je pokušaje sve do 65. minute kad je prvi put kapitulirao.

Zabio je tad Lukaku na asistenciju De Bruynea, ali je to učinio iz zaleđa i Finci su još malo obranili "nulu", ali tek devet minuta dok udarac Thomasa Vermaelena nije nesretno od Hradeckog otišao u mrežu.

Najveći junak tako je postao tragičar,a da ne bude drame i povratka Finske koja se otvorila se pobrinula kombinacija De Bruyne-Lukaku. Još je jednom igrač Cityja poslužio Lukakua, a ovaj je ovaj put iz legalne situacije zatresao mrežu za konačnih 2:0.

Rasplet skupine B na kraju je takav da su iza Belgije s maksimalnih devet bodova tri ekipe koje imaju po tri, ali je Danska najboljom gol razlikom sjela na drugo mjesto, dok su Finci treći i moraju se nadati da će dvije ekipe iz preostalih grupa imati manje bodova ili lošiju gol razliku s tri boda.

EURO, skupina B:
Finska - Belgija 0:2

EP 2020., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Rusija1:4Danska
Finska0:2Belgija
1Belgija 37:1+69
2Danska 35:4+13
3Finska 31:3-23
4Rusija 32:7-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!