Nogomet

Matthäus: 'Havertza mogu usporediti sa Zidaneom'

Branimir Korać • utorak, 22.06.2021.
Matthäus: 'Havertza mogu usporediti sa Zidaneom'

Kai Havertz nije samo budućnost već je i sadašnjost njemačkog nogometa. Legendarni Lothar Matthäus posebno ga cijeni i smatra da ima sve za postati izvrstan igrač...

Gledajući sam potencijal, Kai Havertz je vrlo visoko na ljestvici, a Lothar Matthäus uspoređuje ga sa Zinedineom Zidaneom. Nekadašnja njemačka igračka zvijezda ipak je svjesna kako će nijanse odlučiti hoće li Havertz otići na onu još jednu razinu više.

"Uspoređujem ga sa Zinedineom Zidaneom u smislu vještina, tehnike i pregleda te predviđanja situacije. Mogao bi postići više golova i poboljšati se s posebnim treningom. Ima dobro oko, dobru kontrolu lopte, dobru pozicijsku igru, finu tehniku. Uz to, Havertz igra inteligentno i dobro koristi svoje tijelo. Na pravom je putu, ali nijanse će odlučiti hoće li doći do vrha, hoće li biti izvrstan igrač ili samo vrlo dobar."

Što se tiče reprezentacije, tu ga vidi kao jednog od nositelja igre u budućnosti. Posebno se to odnosi na vrijeme kada nacionalni dres napusti oni koji su trenutno ključni igrači.

"Havertz će imati zagarantirano mjesto u nacionalnoj momčadi u sljedećih šest ili osam godina kada su Kroos, Müller i Gündogan završe reprezentativnu karijeru. Ako samo pogledamo talent, trener ga mora imati u momčadi, čak i kada nije bio najbolji. Kai ima sve, ali treba mu trenerovo povjerenje. Jedno mjesto u napadu već zauzima Thomas Müller, tamo vidim Havertza."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!