Nogomet

Kovačić: 'Španjolska voli posjed, ali probat ćemo joj uzeti loptu i nametnuti se'

Branimir Korać • petak, 25.06.2021.
Kovačić: 'Španjolska voli posjed, ali probat ćemo joj uzeti loptu i nametnuti se'
Foto: Pixsell

Mateo Kovačić već neko vrijeme igra jako dobro, preporodio se prelaskom u Chelsea. Pun je samopouzdanja i uvjeren je u dobar nastup protiv Španjolske...

Mateo Kovačić odigrao je jako dobro dosadašnji dio Europskog prvenstva, Španjolsku jako dobro poznaje i očekuje vrlo dobru utakmicu.

"Očekuje nas sigurno teška utakmica, Španjolska je odlična momčad koja voli posjed i igrati, mi ćemo isto probati uzeti im loptu i probati se nametnuti. Očekujem vrlo dobru utakmicu."

Otkako je preselio u Chelsea, Kovačić je dodatno napredovao i izrastao u boljeg i pouzdanijeg igrača.

"Napredovao sam otkako sam otišao iz Madrida jer sam stariji i iskusniji i imao sam više utakmica u kontinuitetu. Čudno je da nema igrača Reala, mislim da se to nikada nije dogodilo u povijesti, ali eto može se dogoditi, nametnuli su se ovi iz drugih klubova."

Nekako se u veznoj liniji ustalila ta suradnja s Brozovićem i Modrićem kao najstandardnija.

"S Lukom i Marcelom igram već dugo i osjećamo se dobro kada igramo zajedno. Broz nam daje mirnoću, stalno traži loptu i od velike je pomoći i meni i Luki. Možemo još napredovati češćim ulascima pred gol."

Protiv Škotske nije bilo na drugoj strani Billyja Gilmoura, Kovinog suigrača iz kluba. Razlog je bio pozitivan COVID test.

"Čuo sam se s Billyjem čim sam čuo da je pozitivan, bilo mi je krivo zbog toga, jako je mlad igrač koji je odigrao već jako puno dobrih utakmica za Chelsea i reprezentaciju. Pričamo puno, stalno smo zajedno, u Billyjeve kvalitete sam se uvjerio već prvog dana. Može postati veliki igrač, ima karakter."

Ponovnos e priča o veznim linijama, ovaj put Hrvatske i Španjolske.

"Imaju i Španjolci sjajne veznjake. Stalno se priča o vezi, ali nije sve u vezi. Imamo mi dobru i obranu i napad, kao i oni, neće biti nimalo laka utakmica."

Kovačić je pun samopouzdanja, a samim time i preuzima više odgovornosti u igri.

"Osjećam se dobro, bolje jer mi se vjeruje. Igram, što mi je jako bitno, to mi je izbornik dao i pokušavam vratiti to povjerenje. S Azpijem sam se čuo, ali ne u vezi utakmice nego oko nekih drugih stvari. Nadam se da ću ja na kraju biti sretniji."

U nogama igrača još je dovoljno svježine da izvuku Prvenstvo do kraja.

"Osjećamo se dobro, odradili smo dobre pripreme, sezona je bila duga, ali svima je isto. Kroz treninge se pokušavamo osvježiti, spremni smo na još jedno trčanje i da damo sve od sebe."

Kod Španjolaca je istaknuo jedno ime.

"Ne volim izdvajati igrače, ali puno im znači povratak Busquetsa i njega ćemo morati zaustaviti te spriječiti da se kreće bez presinga, tu ćemo morati biti oprezni."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!