Nogomet

Budimir za Marcu: 'Najbolji sam u kartama, Broz u ping-pongu'

Matej Kačan • nedjelja, 27.06.2021.
Budimir za Marcu: 'Najbolji sam u kartama, Broz u ping-pongu'
Foto: Pixsell

Hrvatski napadač na radu u Osasuni Ante Budimir sjeo je s novinarima španjolske Marce te je najavio susret Španjolske i Hrvatske u osmini finala pa je govorio o reprezentaciji i svojoj karijeri u La Ligi...

Hrvatsku i Španjolsku dosta toga nogometno i sportski veže, pa će od 26 igrača na popisu Zlatka Dalića čak tri biti iz La Lige te će igrati "protiv svojih". Jedan od njih je i Osasunin Ante Budimir.

On je za mikrofon španjolske Marce najavio susret ove dvije reprezentacije te je govorio o Luki Modriću i svojoj karijeri u Španjolskoj.

"Dobro se osjećam, i ekipa je dobra. Vidim da smo vrlo koncentrirani i želimo da utakmica odmah počne. Na treningu smo se udarali, i mislim da je to dobar znak. Ako smo takvi među sobom, da idemo na sve lopte, ulazimo u duele, stavljamo nogu, zamislite kako će biti u ponedjeljak, još i više nego na treningu. To me umiruje."

Budimir nije htio otkriti tko je u reprezentaciji "najnapaljeniji", ali je priznao da su svi veliki natjecatelji, pa i on.

"Ne mogu izdvojiti jednog, mislim da se cijela momčad želi natjecati i pobjeđivati. Svi ovo želimo, željni smo uspjeha na Euru. I ja sam kompetitivan, želim pobijediti, volim detalje te želim pobijediti u onim utakmicama na treningu, jer pobjeđivanje vodi u pobjeđivanje. I dalje moram malo zastati kad idem u duel sa suigračem, ali mnogo marim za pobjedu."

Budimir još nije igrao na Euru pa je njegova želja za nastupom i pobjedom još veća.

"Kao i svi koji još nisu igrali, imamo tu želju i stav. Radujem se igranju, svaki dan teško treniram, dajem sve od sebe i spreman sam za trenerovu odluku. Vidjet ćemo izbornikovu ideju, ali mislim da mogu pomoći. Kad vidim igru Španjolske, osjećam se kao da sam to već vidio, da ih dobro poznajem. Tijekom sezone u La Ligi se srećete s igračima te kvalitete i mnogo ekipa ima istu ideju igre kao reprezentacija. Filozofija La Lige je imati loptu, pa mislim da znam s čim se srećemo i to mi može pomoći."

Budimir je imao vrlo zanimljivo iskustvo gledanja raspleta E grupe, na prvu je mislio da se igra sa Švedskom u osmini finala.

"Iskreno, gledao sam Španjolsku i Švedska je vodila 2:0, ali kad je Lewandowski zabio sam počeo gledati Poljsku i Švedsku. U 90. minuti sam se morao istuširati jer sam kasnio na večeru, vidio sam da igraju 2:2 i izašao sam, već sam razmišljao o Švedskoj koja je jaka ekipa, igrali smo s njima u Ligi nacija. Jako težak suparnik, ali onda sam došao na večeru i svi mi govor: 'igramo protiv tvojih'. Nisam mogao vjerovati. Španjolci su sjajan suparnik, jedan od najboljih, no morate pobijediti i takve za velike stvari. To smo radili i na prošlom SP."

Španjolci će biti dosta fokusirani na Luku Modrića koji igra u Realu i vrlo dobro poznaje tu zemlju i nogomet.

"On je vrlo važan igrač, kao što bi i pretpostavili. On nam mnogo pomaže i van terena i uvijek je tu za nas, a to se vidi i na terenu. Pogledajte samo neki dan, teška i komplicirana utakmica, i eto ga. Pogledajte taj nevjerojatan udarac, prevažan gol. Na Luku se uvijek može računati."

Budimir je otkrio i kako se krate dani u Rovinju.

"Osjećam se dobro, nije se teško koncentrirati. U Hrvatskoj smo, u prekrasnom gradu lijepog vremena. Ide nam dobro, opuštamo se igranjem karata, ping ponga, pikada... Neki dan sam pobijedio na kartanju i nitko više nije htio igrati sa mnom. U ping pongu je najbolji Brozović, tu nema dileme. Luka Modrić je najbolji u nogometu, to je njegova igra."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!