Nogomet

Vlašić: 'Španjolce neutralizirati i svojom igrom pokušati pobijediti'

Matej Kačan • nedjelja, 27.06.2021.
Vlašić: 'Španjolce neutralizirati i svojom igrom pokušati pobijediti'

Hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić najavio je susret osmine finala koji Hrvatska igra protiv Španjolske u ponedjeljak u Kopenhagenu, a Nikola je optimističan...

Vrlo važna uzdanica u susretu Hrvatske i Španjolske za Zlatka Dalića trebao bi biti Nikola Vlašić. Ofenzivni veznjak je dao gol protiv Škotske i pokazao je da je jedan od najboljih u ovoj reprezentaciji. Nikola je potvrdio da je atmosfera u ekipi sjajna.

"Sve je optimističnije i bolje, lakše dočekujemo utakmicu. Nije ni nakon prve dvije utakmice atmosfera bila lošija, ali je taj pritisak od ljudi sa strane stvarao neku nervozu. No, pokazali smo kakvi smo protiv Škota i to je put za dalje."

Španjolska svakako nije ždrijeb koji bi itko poželio, ali Hrvatska na to može, mora i zna odgovoriti.

"Svi znamo kakvi su Španjolci i koje su im kvalitete, ali mislim da smo i mi odlična momčad i oni to znaju. Bit će zanimljivo, ja iskreno jedva čekam utakmicu jer volim igrati protiv jakih ekipa da vidimo gdje smo. Još se dogovaramo kako im pristupiti, ali im ne smijemo dopustiti da se razmašu i igraju svoj nogomet jer bi to za nas bilo ubitačno, tehnički su odlični i znaju kombinirati. Mi to moramo neutralizirati i svojom igrom pokušati pobijediti."

Hrvatska nema lošu povijest sa Španjolcima na Eurima, protiv one jake Furije je na Eurima 2012. i 2016. upisala poraz i pobjedu te je pokazala da se zna nositi.

"Ne treba gledati što je bilo, od te zadnje utakmice na Euru je prošlo pet godina. Ovo je jedna nova momčad, druga situacija i vidjet ćemo što će se desiti."

Nikola u prve dvije utakmice nije bio u prvih 11, ali je ulaskom u prvu momčad odmah zabio pogodak.

"Dobro sam se osjećao, znao sam da utakmica nije gotova jer je bila 17. minuta, ali je uvijek lijep osjećaj zabiti gol. Uvijek pokušavam dati sve od sebe i dati gol da pomognem, ovaj put se dogodilo i nadam se da će se događati i u budućnosti."

Vlašić uvijek puca od ambicije i samopouzdanja i to se vidi na terenu.

"Vidim se dobro, pun sam samopouzdanja, u svojoj glavi nikome ne dam da je bolji od mene i u svaku utakmicu idem sa sto posto. Nikoga se ne boji i spreman sam za svaku utakmicu. Ne osjećam opterećenje, jednostavno uživam u nogometu."

Dani u Rovinju se uz onaj obvezni dio krate na razne načine.

"Svaki dan imamo sastanke, radimo analize, gledamo što i kako. Imamo ekipni trening, kao i individualni. Između imamo masaže, stigne se otići i u saunu ili bazen opustiti. Imamo karte, stolni tenis, pikado, svatko nađe zanimaciju", otkrio je.

Cijeli razgovor pogledajte na linku ispod:

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!