Tenis

Barty ide na Olimpijske igre, Halep odustala

HINA, Matej Kačan • utorak, 29.06.2021.
Barty ide na Olimpijske igre, Halep odustala

Kako se bliže Olimpijske igre u Tokiju, tako se polako formiraju sastavi teniskih turnira. Dobili smo vijesti o nastupima prve i treće tenisačice svijeta...

Prva tenisačica svijeta, Australka Ashleigh Barty potvrdila je u utorak da će predstavljati svoju zemlju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Barty (25) bi trebala u Tokiju nastupiti u pojedinačnoj konkurenciji i u parovima, a osim nje boje Australije branit će još deset tenisačica i tenisača.

"Odlazak na OI to je uvijek san kada si mlad. Jedva čekam da budem tamo", rekla je osvajačica Roland-Garrosa iz 2019. godine. Uz nju će u Tokio ići još četiri tenisačice među kojima je i 37-godišnja Samantha Stosur kojoj će to biti pete Igre, i šest tenisača.

Za razliku od Barty, treća tenisačica svijeta Simona Halep objavila je da neće nastupiti na Olimpijskim igrama. Halep nije nastupila na Roland-Garrosu, a odustala je i od nastupa na Grand Slam turniru Wimbledon zbog ozljede mišića koju je zaradila prošli mjesec na Mastersu u Rimu.

"Ništa mi ne predstavlja veći ponos nego da branim boje Rumunjske, ali nažalost još uvijek se oporavljam od ozljede zbog koje moram odustati od Olimpijskih igara", na Twitteri je napisala Halep, osvajačica dva Grand Glam turnira.

Prije nje su nastup na OI u Tokiju otkazali Amerikanka Serena Williams, Španjolac Rafael Nadal te Austrijanac Dominic Thiem.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!