Košarka

Hawksi izjednačili i bez Younga, ozlijedio se i Giannis

Matej Kačan • srijeda, 30.06.2021.
Hawksi izjednačili i bez Younga, ozlijedio se i Giannis

U četvrtoj utakmici finala istočne konferencije u NBA, Atlanta Hawksi stigli su do izjednačenja u seriji. Hawksi su i bez Traea Younga lako svladali Milwaukee sa 110:88...

Još jednom sliku ovogodišnjeg NBA doigravanja kroje ozljede. Gotovo da nema momčadi koja barem jedan dio odigravanja nije igrala bez svog najboljeg igrača, a sad je red i na Hawksima i Bucksima da se nose s tim problemom.

Atlanta je pokazala da ne ovisi samo o Traeu Youngu jer je i bez njega funkcionirala jako dobro te je uvjerljivo svladala Milwaukee Buckse za 2-2 u seriji, ali su usred četvrte utakmice i Bucksi ostali bez Giannisa Antetokounmpoa.

Grk je odradio 24 minute na terenu do ozljede, a Young nije ni nastupio zbog misteriozne ozljede kosti u desnom stopalu. Hawksi su bez svoje glavne zvijezde još jednom dali za pravo zagovarateljima "Patrick Ewing efekta" - teorije da se po izostanku najboljeg igrača ostatak momčadi galvanizira, skupi i odradi bolji posao.

Tako je i bilo, Hawksi su u 110:88 pobjedi imali čak čest dvoznamenkastih igrača i svi su stali između deset i 21 poena. 21 je ubacio Lou Williams kao zamjena za Younga u petorci, dok je poen manje dodao Bogdan Bogdanović.

Kod Bucksa je 19 zabio Jrue Holiday, dok je 16 dodao Khris Middleton, a Giannis je do ozljede skupio 14 poena i osam skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!