Košarka

Sjajni Dončić odveo Sloveniju u Tokio, Njemačka zaustavila Acu

Branimir Korać • nedjelja, 04.07.2021.
Sjajni Dončić odveo Sloveniju u Tokio, Njemačka zaustavila Acu
Foto: Pixsell

Poznata su još dva sudionika olimpijskog košarkaškog turnira. Slovenija kao pobjednik litavskog turnira te Njemačka kao pobjednik splitskog, putuju u Tokio...

Litva je dosad bila na svim olimpijskim turnirima od nezavisnosti, a Slovenija nikada. No to se sada promijenilo. Slovenija je u finalu kvalifikacijskog turnira igranog u Kaunasu svladala Litvu s 96:85.

Sve je lako kada imaš Luku Dončića, a on je odradio apsolutno fantastičan posao i nosio je Sloveniju do pobjede. U ključnoj utakmici upisao je triple-double, odigrao je vrhunsku utakmicu i odveo Sloveniju do pobjede.

Pokušala se Litva vratiti, ali nije išlo, Slovenija je izdržala i izborila plasman na Olimpijske igre.

Dončić je susret završio s 31 poenom, 11 skokova i 13 asistencija dok je Vlatko Čančar dodao 18 poena i pet skokova. Kod Litve po 14 poena ubacili su Mantas Kalnietis, Jonas Valančiunas i Arnas Butkevičius.

Aco Petrović s Brazilom nije uspio dohvatiti vizu za Tokio. Uništio ga je Mo Wagner koji je bio doslovno nezaustavljiv, Njemačka je odigrala sjajno drugo poluvrijeme i na kraju zasluženo slavio.

Brazil je pregazio Hrvatsku, Meksiko i Tunis, ali u finalu je "blokirao", nije imao odgovor na njemačku igru i pao je unatoč uloge favorita.

Oslabljena Njemačka bez Schrödera, Theisa i Klebera ipak je uspjela, Wagner je ubacio 28 poena, a Benzing 13 dok je kod Brazila Varejao bio najbolji s 14 poena.

Olimpijske kvalifikacije, finale:
Litva - Slovenija 85:96
Brazil - Njemačka 64:75

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!