Nogomet

Krznar: 'Nismo u pravoj formi, ovo je vrlo rani termin i moramo biti ozbiljni'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 05.07.2021.
Krznar: 'Nismo u pravoj formi, ovo je vrlo rani termin i moramo biti ozbiljni'
Foto: Pixsell

Dinamo u srijedu od 19 sati na Maksimiru igra protiv islandskog prvaka Valura susret prvog pretkola Lige prvaka. Modri vrlo ozbiljno shvaćaju ovaj dvoboj...

Protiv Valura Dinamo nema pravo na kiks, mora upisati prolaz jer sve drugo bilo bi ravno katastrofi. Damir Krznar svjestan je da Dinamo još uvijek nije na svom vrhuncu i očekuje maksimalnu ozbiljnost kod svojih igrača.

"Izuzetno je bitno da ovom susretu pristupimo ozbiljno, favoriti smo, ali apeliramo na ozbiljnost svima. Nismo u pravoj formi, ovo je vrlo rani termin, ali sigurno vjerujemo da možemo bezbolno proći dalje."

"Tijek priprema je bio vrlo dobar. Neke automatizme smo usvojili, neke stvari još šepaju i tek ćemo ih usavršiti. Još nismo homogeni, čekamo reprezentativce i oni će još samo biti šlag na tortu naše izvedbe."

Krznar još uvijek ima širok kadar na raspolaganju, ali za očekivati je odlaske, prvenstveno na posudbu.

"Nekakav široki kadar je u početku, taj će se kadar smanjivati. Specifičnost je u selekciji za prvu utakmicu, ali sve je stvar tehničke prirode. U prvoj utakmici ne participiraju naša prva dva napadača Petković i Gavranović, nadam se da neće biti potrebni ni za uzvrat, ali zbog ozbiljnosti moramo ih staviti na popis. Tako imamo četiri špice i moramo nekog na koga vrlo ozbiljno računamo na drugoj poziciji izostaviti."

Krznar je još jednom poručio kakoće eventualni dolasci ovisiti o odlascima.

"Kadar je zaključan u ovom trenutku, eventualni dolasci tek nakon eventualnih odlazaka. U intenzivnim smo dogovorima oko 2-3 posudbe, o svemu tome kada bude formalno i pravno."

Što se tiče Valura, cijeni ga i vidi ga kao momčad koja igra otvoren i napadački nogomet.

"Valur je momčad koja igra napadački, dominantna je u svojoj ligi i uvijek igra na pobjedu. Igraju vrlo atraktivno, uređena su momčad s dobrim otvaranjima igre i rotacijama u vezi,. Vidjela se kontura ozbiljne momčadi, ali u islandskoj ligi. Naravno da smo bolji, a koliko, to ćemo vidjeti na terenu. Oni su u sredini prvenstva, u zanosu su, mi smo ti koji ćemo dominirati i stvarati šanse."

"Uvijek nam je cilj grupa europskog natjecanja, bilo bi dobro da je Liga prvaka, ali nećemo očajavati ako ne bude."

Što se tiče ozljeda samo dvojica nisu u konkurenciji.

"Moubandje i Moharrami su out, Moubandje je u povratku nakon ozljede, a Moharramija ćemo morati čekati možda mjesec dana."

"Gojak ozbiljno konkurira, naravno da će u startu trebati vremena da pohvata zahtjeve momčadi. Prošlosezonska momčad ima mali kredit, mislim tu na udarne veznjake."

"Mi vjerujemo da ćemo imati puno utakmica, bit će dosta minuta za svakog. I Hajduk i Osijek i Rijeka pokazuju puno kroz pripreme i daje nam za vjerovati da ćemo imati jako zanimljivu i dobru sezonu, a to je uvijek dobro za hrvatski nogomet."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!