Nogomet

Argentina izborila veliko finale Copa Americe protiv Brazila

Branimir Korać • srijeda, 07.07.2021.
Argentina izborila veliko finale Copa Americe protiv Brazila

U finalu Copa Americe igrat će Brazil i Argentina. Nakon što je Brazil s 1:0 bio bolji od Perua, Argentina je boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacila Kolumbiju...

Prvi put nakon 2007. godine Brazil i Argentina susrest će se u finalu Copa Americe. Brazil je branitelj naslova, igra na svom tlu i u to finale ući će kao blagi favorit, ali Argentina s vrlo motiviranim Leom Messijem sigurno će mu htjeti pomrsiti planove.

Argentinci su zadnju titulu osvojili još davne 1993. godine pobjedom u finalu protiv Meksika 2:1 golovima Gabriela Batistute.

Noćas su Argentinci imali pune ruke posla s Kolumbijom koja je pružila jak otpor i odluka je pala s 11 metara gdje je sjajan posao odradio Emiliano Martinez koji je "ušao u glavu" Kolumbijcima i vodio Argentincu do prolaza.

Već u sedmoj minuti Argentina je povela lijepim golom Lautara Martineza kojeg je odlično proigrao Messi, no Kolumbija se vratila u drugom dijelu preko Luisa Diaza.

U raspucavanju je Martinez obranio pokušaje Davinsona Sancheza, Yerryja Mine i Edwina Cardone dok je kod Argentine samo Rodrigo De Paul bio neuspješan pucajući preko gola.

Copa America, finale:
Argentina - Kolumbija 3:2 penali (1:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!