Nogomet

Southgate: 'Nemamo tako veliku povijest kako volimo misliti, ovo je povijesna prilika'

Matej Kačan • srijeda, 07.07.2021.
Southgate: 'Nemamo tako veliku povijest kako volimo misliti, ovo je povijesna prilika'

Englezi u srijedu imaju povijesnu priliku po prvi put izboriti finale Europskog prvenstva, a njihov izbornik Gareth Southgate najavio je dvoboj s Dancima...

Engleski izbornik Gareth Southgate najavio je polufinalni susret koji njegova momčad igra protiv Danske. Engleska je u euforiji, najavljuje se povratak nogometa kući i europski naslov, ali Southgate smiruje euforiju i stavlja povijest reprezentacije u perspektivu.

"Nemamo tako dobru nogometnu povijest kako nekad volimo vjerovati. Ovi momci rade ogromne stvari. Srušili smo neke barijere na ovom turniru i u polufinalu opet imamo priliku za to. Nikad nismo bili u finalu Eura pa možemo biti prva engleska reprezentacija koja bi to napravila, vrlo smo uzbuđeni."

"Spremni smo za utakmicu, igrači su spremni i imaju ogromno iskustvo ovakvih situacija", kazao je izbornik ekipe koja je igrala polufinale SP 2018, ali i ekipe pune igrača koji igraju u najvećim europskim klubovima i bore se za trofeje.

"Pripreme su nam bile mirne, znamo da igramo protiv dobrog suparnika. Bit će to tijesna utakmica, ali i vrlo uzbudljiva za sve. Pred sobom imamo očekivanja od početka turnira i mislim da smo se s tim dobro nosili na utakmici otvaranja, i protiv Njemačke. No, nikad nismo bili u finalu pa je pritisak onoliki koliki mi odaberemo da jest. To je za nas motivacija i izazov."

Southgate smatra da je možda i veći pritisak na Danskoj koja je već bila prvak Europe nego na Engleskoj koja traži svoje prvo finale.

"Da smo zemlja koja je već osvojila pet titula i moramo izjednačiti povijest, možda bih se osjećao drukčije. Ali nismo to, Danska je već osvojila pa je možda i na njoj veći pritisak da to ponovi", kazao je Engleski izbornik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!