Nogomet

Hjulmand: 'Engleska je favorit, ali mi više nismo autsajder'

Matej Kačan • srijeda, 07.07.2021.
Hjulmand: 'Engleska je favorit, ali mi više nismo autsajder'

Danski izbornik Kasper Hjulmand najavio je polufinalnu utakmicu protiv Engleske na Wembleyju te je lopticu favorita i pritiska prebacio na englesku stranu...

Pred Dancima je velika utakmica polufinala Eura, i to protiv Engleske na Wembleyju, a susret je najavio danski izbornik Kasper Hjulmand. On smatra da je Engleska favorit, ali da Danci sigurno neće igrati preplašeno kao autsajder.

"Već smo u fazi kad ova reprezentacija nije uvijek autsajder. Pokušavamo imati inicijativu bez obzira na to tko nam je suparnik. Pokušavamo biti proaktivni i zabijati, ne volim mentalitet autsajdera. Izlazimo stvarati šanse i napadati, imamo mentalitet da možemo pobijediti bilo koga s kim igramo."

Iako je Southgate rekao da pritiska na Engleskoj nema, Danac svom kolegi prebacuje natrag lopticu pritiska.

"Na Englezima je mnogo pritiska u usporedbi s nama. Možemo i hoćemo iskoristiti ovu priliku sa svime što imamo. Njima će navijači pomoći, ali je na njima i ogroman pritisak jer svi očekuju da nas pobijede. Siguran sam da ćemo čuti tisuće Danaca koji žive u Ujedinjenom kraljevstvu. Ohrabrujem ih da budu najglasniji. Čvrsto vjerujemo da će Englezima biti teško pobijediti nas."

Na Dancima nema pritiska, oni su ulaskom u polufinale nakon početna dva poraza i šoka s Eriksenom odradili sve očekivano, a ovo sad je bonus.

"Sretni smo što ćemo na Wembleyju igrati polufinale. To je ostvarenje sna, za igrače i za mene. Zato krećete igrati nogomet. Osjećamo potporu iz domovine, to nas pokreće i daje nam snagu, velika hvala svima."

Hjulmand ima ogromno poštovanje za Englesku i momčad kakva je stvorena, ali ne boji se nikoga.

"Čestitke engleskom Savezu na svemu što radi, posjetio sam ih nekoliko puta da vidim kako rade. Dobro razvijaju igrače i imaju momčad punu mladih igrača. Osvajali su natjecanja u mladim kategorijama. Dobra su ekipa, ali smo i mi te vjerujemo. Ulazimo u utakmicu s entuzijazmom. Jedna stvar je jasna - izaći ćemo na teren i dati sve od sebe", kazao je izbornik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!