Ostali sportovi

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija otputovala na EP u odbojci

Sportnet, Branimir Korać • petak, 09.07.2021.
Hrvatska ženska kadetska reprezentacija otputovala na EP u odbojci

Hrvatska ženska kadetska U16 reprezentacija u četvrtak 8. srpnja otputila se put Slovačke, u Humenne, gdje u subotu 10. srpnja igra svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu, u 20 sati, protiv favoriziranih vršnjakinja iz Srbije...

Izbornik hrvatske reprezentacije, iskusni stručnjak Miodrag Miki Stojaković, koji je na pripremama u Nedelišću od 20. lipnja imao 14 igračica, morao je pred put popis nažalost skratiti za dva imena.

Otpale su tako Marija Dugi iz ŽOK Ivanec te Laura Kesar iz HAOK Mladost. Dakle, na put su tako pošle: Lorena Marija Sesar, Vedrana Miljević, Marija Piškor, Tonka Bošnjak (HAOK Mladost), Ana Prkačin, Maša Mlinar (OK Dinamo), Klara Kruhonja, Antea Perić (OK Olimpik), Aurora Brozić (OK Umag), Petra Gregorović (HAOK Rijeka), Carla Stošić i Tina Buršić (OK Pula). Uz izbornika Stojakovića su i njegovi pomoćnici Ivica Radočaj i Darko Nojić, fizioterapeut Rene Mezak te statističar Vlado Jolić.

Za podsjetnik, Hrvatska U16 reprezentacija na EP u Slovačkoj i Mađarskoj plasirala se kroz dva kruga kvalifikacije u Zadru u kojima su s 3:2 pobijedile Rumunjsku u drugom krugu, koja se, igrom ždrijeba, ponovno našla s našim djevojkama u drugoj skupini koja se igra u Slovačkoj. Naime, uz Srbiju s kojom otvaramo turnir te spomenutu Rumunjsku, tu su i reprezentacije Italije, Bugarske i domaćina Slovačke.

Skupina je teška, no nije niti za očekivati da će među 12 najboljih kadetskih reprezentacija Europe biti slabijih suparnika.

"Točno, niti jedna utakmica neće biti lagana za nas, no to ne znači da idemo bez ambicija", odmah će u startu reći izbornik Stojaković.

"Iako je za nas ogroman uspjeh što smo se uopće kvalificirali na Europsko prvenstvo, ono što priželjkujemo je drugi krug, dakle biti među četiri najbolje ekipe u skupini. Postoji još ambiciozniji plan, a to je da eventualno plasmanom među prvih šest ekipa u konačnom plasmanu izborimo svjetsko prvenstvo dogodine. Naime, prve dvije ekipe iz svake od dviju skupina igraju u borbi za plasman od 1-4. mjesta, a treće i četvrtoplasirane reprezentacije u skupini od 5-8. mjesta. Naš je plan pobjedama protiv Rumunjske i Bugarske osigurati četvrtu poziciju u skupini."

U Nedelišću su naše kadetkinje imale apsolutno sve što im je bilo potrebno za kvalitetne pripreme izuzev…

"Nažalost, nismo odigrali niti jednu pripremnu utakmicu, nismo uspjeli nikoga dovesti od suparnica, ponajviše zbog Covida 19, a što se domaćih klubova tiče, oni su odavno završili sezonu i otišli na odmor. Ali, iako smo među posljednjima krenuli s pripremama, naše su ambicije i dalje visoke. Dobro smo radili u Nedelišću, po 5-6 sati dnevno, pokušali uspostaviti disciplinu sustava igre i ubrzati igru, dosta smo radili na bloku te servisu i prijemu servisa, i sada idemo vidjeti kako to izgleda u pravim utakmicama. Moja je želja pred EP da samo odigramo svaku utakmicu na razini onih na treningu, jer ukoliko bi se to ostvarilo i naše bi ambicije i te kako postale realne", rekao je na kraju uoči puta izbornik ženske U16 reprezentacije Miodrag Miki Stojaković.

AUTOR: Hrvatski odbojkaški savez

FOTO: HOS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!